СИНОД ОДЛУЧИО: Одређено на ком месту ће 18. фебруара бити изабран нови српски патријарх

0

Патријарх Иринј (Фото: ТВ Храм)

Свети архијерејски синод СПЦ на данашњој седници донео је одлуку да се Сабор на коме ће 18. фебруара бити биран нови патријарх одржи у крипти Храма Светог Саве.

Ту могућност најавио је и митроплит дабробосански и чувар патријаршијског трона СПЦ Хризостом пре неколико дана кад је навео да се због епидемиолошке ситуације разматра и опција да Сабор буде одржан у Храму светог Саве.



Kако је тада истакао, то ће бити први пут да се Сабор одржи на некој локацији ван Патријаршије, а најавио да ће на данашњој седници Синода бити изабрано и име монаха који ће из јеванђеље извући једну од три коверте са именом кандидата за новог патријарха.

Према процедури, прво архијереји бирају између себе три кандидата, а онда се изабрана имена стављају у јеванђеље из кога коверат са именом извлачи и монах из неког манастира за кога влада мишљење да је велики духовник.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

До сада су то били кад су бирани патријарха Павле и патријарх Иринеј монах Антоније из манастира Троноше и отац Гаврило из манастира Лепавине.

[table id=1 /]



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *