Србија потпуно затвара кафане? Кризни штаб размишља о затезању мера

1

Ако број новозаражених настави да расте, медицински део Кризног штаба тражиће следеће седмице да се епидемиолошке мере затегну.

Конкретан предлог биће да се привремено потпуно затворе угоститељски објекти, укључујући и оне у хотелима, сазнају Новости.

Иако, и са порастом броја оболелих, имамо готово четири пута мање позитивних на вирус корона него у најтежим данима овог таласа, по процени медицинског дела Кризног штаба епидемиолошка ситуација није добра, и “иде” ка погоршању. То је оцена на основу два критеријума – пораста броја заражених, и оног још важнијег – великог броја хоспитализованих.

У интерној комуникацији чланови Кризног штаба, према сазнањима “Новости”, ових дана највише анализирају путеве ширења заразе, а закључак је да су “жаришта” пуни хотели у зимским центрима и угоститељски објекти генерално, који углавном поштују радно време, али не и противепидемијске мере, нарочито не ону која се односи на дозвољени број особа према квадратури.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Изричито смо рекли да не дозвољавамо да се у претећој епидемиолошкој ситуацији било шта од мера попушта“, каже за “Новости” професор др Мијомир Пелемиш, инфектолог и члан Кризног штаба.
И др Срђа Јанковић, имунолог и члан Кризног штаба сматра да смо још далеко од прага који би спречио ширење вируса кроз заједницу, и да засада нема услова да се ублаже мере.

„Грађани не треба да се опуштају, јер и у другим градовима може доћи до сценарија као у Врању. Кључно је да се спрече окупљања тамо где вируса има много, и окупљања која нису неопходна“, каже Јанковић.
Да чињеница да имамо само осам потврђених случајева “британског” соја, не одсликава реалност, “Новостима” је јуче потврдило више епидемиолога.

Прочитајте још:  У стан Београђанке се уселили непознати људи, живи као подстанар и плаћа им рачуне

Сви су уверени да је овај вирус много присутнији, али да само због лабораторијске процедуре изолације, за то нема више званичних потврда.

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Србија потпуно затвара кафане? Кризни штаб размишља о затезању мера

  1. Сви који су одговорни за доношење мера које урушавају привређивање и здравље мораће одговарати пред законом тим пре што су били за то плаћани од СЗО.
    Шведска није уводила мере а смртност мања за време “пандемије” него претходних година, о привређивању да се и не прича.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *