ПАКЛЕНА ОБЈАВА НАТО: Спремни смо на рат са Русијом!

2
нато, секретара

EPA-EFE/TOMS KALNINS

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг изјавио је да је Алијанса спремна како за конфронтацију са Русијом, тако и за сарадњу, али да све зависи од става Москве, пише шпански лист „Мундо“.

„Верујем да Русији треба послати јасан сигнал – ако они желе сукоб, ми смо спремни. Ако они желе да сарађују, биће нам драго“, рекао је Столтенберг, истакавши да је Алијанса спремна да „штити своје чланице“.

Према његовим речима, дијалог са Русијом треба да се заснива „на сили, на чврстини“.




„Али ми такође треба да разговарамо са Русијом. Међу обуздавањем и дијалогом нема противречности. Чак и ако не верујемо да односи са Москвом могу бити бољи, треба да наставимо да разговарамо, јер је неопходно да се одржавају важне везе и односи“, рекао је он, истакавши да је неопходно одржавати односе са Москвом због ризика од обнављања трке у наоружању.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Столтенберг је подсетио да су Руси „њихови суседи, да постоје интереси и да треба избегавати инциденте, посебно на границама“.

„Као норвешки политичар имам велико искуство у раду са Русијом и знам да је то могуће“, констатовао је он.

Раније је Столтенберг саопштио да ће министри одбране држава-чланица НАТО-а разговарати о повећању финансирања војних активности Алијансе у близини руских граница. Како је рекао, намерава да предложи да се повећа финансирање основне активности обуздавања и одбране Алијансе.

[table id=1 /]



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “ПАКЛЕНА ОБЈАВА НАТО: Спремни смо на рат са Русијом!

  1. Nato je velika glupost i zabluda primitivnih Balkanaca pa i Srbijanaca koji nisu imali petlju da se suprostave u podršci Srba u RSK, Srba u Republici Srpskoj i Srba u Pokrajini Kosmetu, kada su kapitulirali i predali Kosovo nato paktu. To su činili ljudi koji su sledili nacionalni nemoral, sa ciljem da zadrže vlast a ne da se bore za slobodu i jedinstvo srpskog naroda.
    General Mladić nas je uverio u svu trulež međunarodne zajednice i nato pakta, ali Mladić je samo vojnik i čovek čiste svesti o snazi naroda u odnosu na otpor istorijskih pretnji kojih naši kontaminirani civili Zapada nisu mogli da shvate i da razumiju, pa su radi vlasti i pljačke naroda kapitulirali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *