Естонија позвала ЕУ да уведе санкције Русији због „агресивне спољне политике“

1
естонија

Естонска војска (Фото: Мин истарство опдбране Естоније)

Европска унија, заједно са Сједињеним Америчким Државама и Великом Британијом, треба да разради ефикасну политику санкција против Русије, наводи се у саопштењу које је усвојио парламент Естоније.

Како је саопштила прес-служба највишег законодавног органа у Естонији, парламент је усвојио саопштење у одбрану грађанских слобода у Русији, а за њега су гласала 62 посланика, против је било троје и један уздржан од укупно 101 посланика.

„Европска унија треба конструктивно да ради са својим највећим партнерима – САД, Великом Британијом и другим западним земљама како би заједно разрадили ефикасну политику санкција која ће приморати Русију да одустане од агресивне спољне политике према својим суседима и која ће је натерати да извршава међународне обавезе према другим државама, али и својим грађанима“, наводи се у документу.




Естонски посланици такође су позвали на ослобађање свих лица која су ухапшена на протестима у Русији и „политичке затворенике“, међу којима и Алексеја Наваљног.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поводом ове вести огласио се шеф Међународног комитета Савета федерације Русије Константин Косачов на Фејсбуку, рекавши да би естонски парламент и њему слични требало да схвате да „ефикасна политика санкција“, заобилазећи УН, и јесте агресивна спољна политика у чистом облику.

Подсетимо, Симоновски суд у Москви донео је одлуку да се Наваљном укине условна казна у случају „Ив Роше“ и замени казном од 3,5 године затвора. Убрзо након тога, водеће западне земље, укључујући Сједињене Америчке Државе, Немачку, Француску и Велику Британију, апеловале су на руске власти да ослободе опозиционара.

Европски суд за људска права одбацио је наводе да Наваљног кривично гоне искључиво због политичке активности.

Прочитајте још:  Зеленски је себи дозволио нескривене претње руским новинарима.

[table id=1 /]



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Естонија позвала ЕУ да уведе санкције Русији због „агресивне спољне политике“

  1. Русиjа треба одмах да уведе санкциjе Европскоj униjи , Америци и другим коjи следе ньихову политику. Санкциjе треба да буду следече: забрана продаjе ньихове робе на териториjи Русиjе , забрана услуга, забрана за ньихове градjане да раде у Русиjи , да се лече и да се школуjу. На сваки вид агресивне политике запада треба поставити ракете ка ньиховим великим градовима и при поновльеноj агресивноj реторици применити их за опомену. Назови државе типа Естониjе треба прво опоменути , ако то не делуjе уништити воjно за памет осталима. Бивши фашистички режими су то опет и треба их у старту елиминисати . Русиjа никад ниjе била агресор и никад ниjе чинила зверства као западне државе коjе су настале експлоатациjом колониjа и других држава. Ко бомбардуjе не зависне државе и граби ньихове ресурсу ( сетите се Србиjе , Либиjе , Ирака , Сириjе …. ) ко jе агресиван и ко свима прети ? Сви одговор знамо и сви гледамо патнье милиона льуди у име лажних льудских права иза коjих се криjе пльачка природних ресурса и уништаванье народа. Русиjи и ньеним народима желим да увек буду jаки и своjи ,да никад не поклекну пред западом и свако добро. Поздрав

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *