Лазаревац: Терор напредњачке власти над радницима комуналног којима десет година нису уплаћени доприноси и порези

2

Фото: Министарство за државну управу

Радници и припадници Синдиката „Слога“ ЈПКП и Синдиката БУС ЈПКП у Лазаревцу данас су упутили захтев председнику лазаревчаке општине Бојану Стевићу као представнику оснивача јавног комуналног предузећа да под хитно реши проблем неплаћених зарада и доприноса радницима у протеклих десет и више година.

Радници захтевају и утврђивање одговорности за такву ситуацију. Радници захтевају да се реши и проблем осталих дугова јавног комуналног предузећа у Лазаревцу посебно оног за испоручену електричну енергију. Поред тога радници захтевају и корекцију зарада запослених у јавном комуналном предузећу како би се коначно почело са применом колективног уговора чије су одредбе бар до данас остале само мртво слово на папиру.

Радници су у захтеву председничку лазаревачке општине Бојану Стевићу захтевали и да се утврди пуна одговорност како кривична тако и политичка за очајно стање у овом јавном предузећу где су радници и њихове породице нечињем актуелне напредњачке власти буквално доведени до глади. Радници су навели пример удовице њиховог колеге иза кога је остало двоје деце а који је преминуо прошле године у септембру. Породица преминулог радника остала је буквално без основних средстава за живот и тако данас они буквалано ГЛАДУЈУ а све због тога што оснивач тог јавног комуналног предузећа општина Лазаревац у протеклих десет и кусур година није за раднике уплаћивала било какве доприносе и порезе. Синдикат „Слога“ радника ЈПКП Лазаревац тако је и новачно помогао куповину лекова за удовицу њиховог преминулог колеге и покушава да тој породици обезбеди дугорочну помоћ како та породица не би завршила на улици.

Прочитајте још:  Јеромонах Дамаскин Светогорац: Колико се покоравати властима?

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Лазаревац: Терор напредњачке власти над радницима комуналног којима десет година нису уплаћени доприноси и порези

Читава прича са мукама радника јавног комуналног предузећа у Лазаревцу почела је још пре десет година док су лазаревачком општином владали социјалисти. Напредњаци су по њиховом доласку на власт иако у коалицији са социјалистима буквално терали раднике јавног комуналног да против оснивача тог предузећа тј. лазаревачке општине подносе кривичне пријаве и тужбе како би напредњацима омогућили да у јавно комунално предузеће инсталирају сопствене кадрове што је и учињено. Према наводима радника комуналног пре одређеног времена лазаревачки напредњаци окупљени око председника лазаревачке општине Бојана Стевића почели су да притискају раднике да повлаче тужбе које су им управо они говорили да подносе. То је код радника изазвало жесток револт јер ниједан од њихових проблема није решен и они су за време напредњачке власти буквално доведени до просјачког штапа и глади иако је Лазаревац једна од најбогатијих општина у Србији. Тако данас деца радника у једној од најбогатијих општина Србије БУКВАЛНО ГЛАДУЈУ!




Лазаревац: Терор напредњачке власти над радницима комуналног којима десет година нису уплаћени доприноси и порези

Лазаревац: Терор напредњачке власти над радницима комуналног којима десет година нису уплаћени доприноси и порези

Не само да су лазаревачки напредњаци притискали раднике комуналног по свим могућим линијама они су данас у просторије јавног комуналног послали и инспектора лазаревачке полиције да раднике застрашује иако читав Лазаревац брују да је дотични инспектор полиције у Лазаревцу који данас терорише гладне раднике комуналаног недавно купио стан од локалног нарко дилера и то по много нижој цени од оне тржишне.




Нико од режимских и окупационих медија није пропратио муке раднике комуналног предузећа у Лазаревцу иако је Лазаревац део града Београда и кристално јасно показује колико је и како способна напредњачка власт која у једној од најбогатијих општина Србије буквално до беде и глади доведе неколико хиљада радника са њиховим породицама.

Прочитајте још:  Телеком дао за Kоперникус 200 милиона евра, а сада се задужује 200 милиона евра!

Оправдане захтеве радника ЈПКП Лазаревац подржала ја готово комплетна опозиција у том граду те су тако поред локалног одбора Демократске странке захтева радника подржали и локални одбори Двери и Српских Заветника.

За сада руководство лазаревачке општине не показују ни најмању вољу да реши нагомилане дугогодишње проблеме радника комуналног предузећа у Лазаревацу али то не треба да чуди јер је садашње руководство лазаревачке општине са председником општине Лазаревац Бојаном Стевићем на челу и најодговорније за катастрофалну ситуацију радника комуналног који су све заједно са њиховим породицама буквално доведени до глади.

[table id=1 /]



Милинко Милинчић, Србијаданас.нет

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Лазаревац: Терор напредњачке власти над радницима комуналног којима десет година нису уплаћени доприноси и порези

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *