Порфирије ће бити мост између Србије и Хрватске, преко кога ће пробати Србе да преведе у римокатоличку јерес!

5

Док председник Хрватске Зоран Милановић изражава сумњу да ће дојучерашњи митрополит загребачко-љубљански Порфирије моћи као патријарх СПЦ да буде мост између Србије и Хрватске, Милорад Пуповац, представник Српског националног већа, уверен је да ће он томе успети, у колико буде воље са друге стране.

Професор Пуповац напомиње да је новоизабарни поглавар СПЦ-а, човек дијалога, отвореног ума и споразумевања.Порфирије као мост између Срба и Хрвата

„Нема никакве сумње да, као што је у Хрватској придоносио разговору православних и католика, Срба и Хрвата, да ће то бити спреман да чини и као први човек СПЦ“, истиче саговорник Спутњика.

Друго је питање, напомиње др Пуповац, да ли ће околности ићи на руку тој његовој спремности за разговор, колико ће она бити препозната и колико ће јој се ићи у сусрет.

„Али, он јесте човек који је дијалог оставио као своју баштину у Хрватској, и верујем да ће уз снажење цркве у Србији и јачање њене јавне релевантности то бити једна од његових важних компоненти. Верујем да он може бити мост између православних и католика на југоистоку Европе, а посебно између Хрвата и Срба,“ истиче др Пуповац.Цркве ће да покрену и државе

Нaш саговорник каже да је патријарх Порфирије неко ко је опредељен за дијалог између хришћана али и са нехришћанским религијама што иде у прилог процени да ће успети да односе подигне на неки виши ниво него што су сада.

„Патријарх Порфирије је неко ко је близак папи Фрањи. Много је тешких тема у односима између католика и православаца, а посебно између Срба и Хрвата из прошлости о којима се расправљало у протеклим годинама и у којима је и сам садашњи патријарх учествовао као митрополит загребачко-љубљански и врло је добро упознат са тим темама,“ истиче наш саговорник.

Несумњиво је, закључује Пуповац, да ако две цркве крену путем дијалога, оне могу подстаћи и државне политике да унапређују односе и да буду отвореније за дијалог и о најтежим питањима.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Бранкица Ристић / Спутњик

Наслов: Васељенска

5 Коментара

  1. JOS JEDAN SMRAD POSLE[jadnog mire)U VATIKANSKIM LAKOVANIM CIPELAMA UZ PROVODJENU“SIPTARA KATOLICKO-ISLAMSKOG“,
    OKALJA POD“PATRIJARHEVSKOG DOMA“……!!!
    Sa patrijahom Pavlom bese“PRAVOSLAVNI“.!!!

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.