Алармантно стање у милешевској епархији!

1
Атанасије Ракита

Браћо и сестре, народе Српски, помагајте!

Атанасије Ракита уништи све што се уништити може. Своју политику уништавња и назадовања из епархије бихаћко-петровачке пренео је и на нашу епархију милешевску у којој је све уништио што је годинама стварано.

Најновији догађаји показују да овај Епископ заиста не зна куда, шта и како. Да је изгубљен и као што би он рекао „заточен“ у себи самом то је многима јасно. Да њиме управља нека зла, нечастива сила и то нам је познато. О материјалном уништавању нећемо више ни говорити јер је то свима у Цркви познато, а и нама православним хришћанима. Сада је ударио на монаштво и свештенство, на Свету Литургију директно. Укинуо је служење Свете Литургије у манастиру Милешеви која се служила свакодневно. Оца Леонтија, духовника манастира је прво ставио под забрану свештенодејства (из њему (Ракити) само знаних разлога), а затим га преместио у други манастир.

Нашег оца Леонтија који је крстио безброј хришћана крај гроба Светога Саве.

Нашег оца Леонтија који је немало 10 година свакодневно служио свету Литургију у овој древној Светосавској и Вазнесењској светињи.
Нашег оца Леонтија који је узоран монах и архимандрит и неће да игра како Атанасије и њему слични свирају.

Пре оца Леонтија нешто мањи прогон је доживео отац Архимандрит Мелентије само због тога што је говорио истину и само истину са чврстим доказима.

Атанасије Ракита доводи младе свештенике и поставља да служе монахињама у манастиру Милешеви, најпре мислимо на потрчка Николу Перковића. Следећи корак је долазак оца Теофила за служашчег у манастиру Милешеви. Јер мало је оцу Теофилу да буде игуман три манастира па му Ракита даје и четврти. Отац Теофило је најспособнији и најбољи па тако може да буде игуман у манастиру Светог Николаја у Бањи , манастиру Дубници, манастиру на Воденој пољани, а од сада ће и у манастиру Милешеви.

Ко ће нам сада износити Руку Светог Саве на поклоњење, кад оца Леонтија нема?! Сестре то не могу.

Браћо и сестре, народе Српски православни, молимо вас, време је да реагујемо. Ову несрећу што се крије иза плашта мантије, што има жену и децу отерајмо из наше епархије.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Верни народ Пријепоља

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.