Шеф Одбора за спољне послове америчког Сената прети Србима бомбардовањем?

1

(Фото: Спутњик)

Истакавши да се СПЦ и БИА мешају у питања у Црној Гори, и додавши да Запад то неће дозволити, упитао је: „Треба ли подсећати на који су начин реаговали НАТО и ЕУ 1999. године?

Амерички сенатор из редова демократа Џозеф Ричард Дербин поручио је да је “доскорашње жмурење на покушаје дестабилизације Црне Горе од стране Србије и Русије – прошлост”.

Његова изјава дочекана је са одушевљењем у редовима поражене Демократске партије социјалиста Мила Ђукановића па су, називајући га надимком – Дик, медији блиски ДПС пренели његове речи да “САД знају за улогу Српске православне цркве, државног врха Србије преко својих агената из БИА, међу којима има и истакнутих појединаца из нове власти у Црној Гори”.

Поручује да макар и следбеници Србије били на власти, не могу да угрозе прозападни курс Црне Горе.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Знамо у Вашингтону и за огромне количине новца које су преко СПЦ убачене из Србије и Русије у циљу дестабилизације Црне Горе, а на тај начин и НАТО и ЕУ. Свесни смо да званични Београд покушава да изазове у Црној Гори ситуацију какву је већ изазвао у Хрватској, Босни и Херцеговини и Косову деведесетих година – рекао је Дербин, шеф спољнополитичког комитета Сената.

Износећи своје виђење питао је и да ли треба “подсећати на који су начин реаговали НАТО и ЕУ 1999. године”, очигледно призивајући неко ново бомбардовање?! А, како је навео, може и да се догоди да потпредседница Камала Харис посети Црну Гору и пренесе поруке власти у Подгорици, али и функционерима у Србији, Русији и Кини, јер председник Бајден “исправља лоше потезе Доналда Трампа, који је, уз помоћ Кине и Русије покушао да ослаби НАТО и партнерство Америке са ЕУ”.

Прочитајте још:  Европски посланик: Као део НАТО-а, Финска ће постати једна од мета руског нуклеарног удара

А, ко је Дербин? Рођен је у Илиноису. Америчка јавност га зна као једног од сенатора који је писао Трампу да је кинески челик наштетио домаћој индустрији. Гласао је за инвазију на Авганистан која је отворила низ напада Америке по свету.

Гвантанамо као Русија

Дербин је упоредио третман затвореника у Гвантанаму са злочинима који су “починили нацисти, Совјети у њиховим гулазима или неки луди режим који није бринуо о људима”. Касније се извинио Војсци САД рекавши да је лоше изабрао речи.

[table id=1 /]



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Шеф Одбора за спољне послове америчког Сената прети Србима бомбардовањем?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *