Истраживање: Колико би младића отишло у војску и у рат за Србију?

2
генерала

Војска Србије (Фото: Фото : Министарство одбране)

Увођење обавезног војног рока подржава скоро три четвртине младића у Србији, а скоро 40 одсто њих би добровољно отишло у рат због Србије.

То су показали резултати истраживања агенције „Хаус од вин“, које је пренео данашњи Блиц.

Враћању обавезе служење војног рока противи се око 24 одсто испитаника, док нешто више од три одсто младића од 17 до 30 година нема став о тој теми, преноси Б92.




Међу онима који подржавају обавезно служење војног рока, 80 одсто навело је да би служило с оружјем у касарни.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истраживање је показало и да враћање те обавезе подржава око 80 одсто испитаника из Шумадије и Западне Србије, око 75 одсто са југа и истока Србије док је најнижи проценат забележен у Београду где износи нешто више од 69 одсто.

Подсетимо, прошла је деценија откако је укинута обавеза служења војног рока, а за ових десет година та тема никад није престала да буде актуелна. Међутим, након што се огласио председник Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић чини се да враћање обавезног војног рока није више само идеја већ и извесна реалност.

[table id=1 /]



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Истраживање: Колико би младића отишло у војску и у рат за Србију?

  1. “…а скоро 40 одсто њих би добровољно отишло у рат због Србије.”
    а колико би “тајкуна” и њихове деце ишло добровољно у рат да сачувају оно што су “транспарентно” и “поштено” стекли од 45 и 91 до данас. Шта грађани данас да чувају, минималац грађанима и дугови које нису зајмали ни видели а камоли трошили, а безпоследична пљачка буџета багри која Србију води у пропаст. Док не буде спроведена праведна и немилосрдна “лустрација” од 45 до дана доношења пресуде бити боље неће ни што се беле куге тиче а и “одбране” беле куге, мега лоповлука и друштвене пропасти свакојаке.
    Да се подсетимо 91- 99 грађанима пушка а багри безаконита “транспарентна” транзиција, када је “транспарентна” транзиција обављена под димном завесом рата, парола “мир нема алтернативу” “све за мир” јер се багра пљачкашка “уталил”, па бар да је отетим на превару почела законито пословати на добро радника и државне заједнице НЕЕЕЕ насилна и немилосрдна пљачка и безакоње тих “газда” се наставља до данас, не марећи ону за први милион се не пита јер се убацује “легалне токове” … овде је све нелегално од 45 са тешким елементима насиља, противприродног блуда, лажи … На неправди се никакво богоугодно право не може запатити а тако и успешна добровољна одбрана безакоња и беле куге, вакцина …

  2. https://srbin.info/pocetna/aktuelno/sumnja-na-policiju-student-snimao-vulina-bez-maske-pa-mu-polupali-auto-video/
    Млади човек из овог чланка би сигурно “био добровољац” у рату као и министар војске и сада полиције о којем је реч у чланку, али за нас није битно име него проклети систем деценијских лажи и насиља који нам је наметнут од горих од нас а то су банкстери и корумпирани и уцењени политичари без душе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *