На сахрани загребачког градоначелника Бандића говориће патријарх Порфирије!

2

Милан Бандић

Градоначелник Загреба Милан Бандић биће сахрањен у среду у Загребу. Бандићев дугогодишњи пријатељ и сарадник Душко Љуштина најавио је данас да ће на сахрани говорити премијер Хрватске Андреј Пленковић, као и патријарх Српске православне цркве Порфирије. У среду је у Загребу Дан жалости због смрти Бандића.

„Требало је да се појави и Шефко Омербашић (дугогодишњи шеф Мешихата Исламске заједнице у Хрватској), али му здравствено стање то не дозвољава. Нисам сигуран да ће икад на сахрани неког градоначелника, а то се није ни раније догодило, да говори патријарх Спрске православне цркве“, казао је Љуштина.

Патријарх Порфирије изразио је пре неколико дана у Загребу жаљење због смрти загребачког градоначелника Милана Бандића, нагласивши да је он био пријатељ православних Срба и свих у Загребу.

„Без улажења у политику, јер то нам није својствено, а и не разумемо се у то, дужни смо да кажемо да је он био пријатељ православних Срба и свих људи града Загреба и шире од тога, али и мој лични пријатељ. Молим се Богу за покој његове душе“, рекао је патријарх на крају проповеди у Загребу.

То је била његова прва литургија у Загребу од како је постављен за поглавара СПЦ. Он је рекао да ће остати администратор Епархије загребачко-љубљанске онолико колико то буде воља Светог архијерејског сабора и додао да ће највише бити у Београду, али да ће долазити и у Загреб.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “На сахрани загребачког градоначелника Бандића говориће патријарх Порфирије!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *