АКО РУСИ КРЕНУ ПРЕТРПЕЋЕМО КАТАСТРОФУ: Украјински министар проговорио о тоталној офанзиви у Донбасу

1

Украјинска војска (Фото: Украјинска војска (Фото: mil.gov.ua))

Министар унутрашњих послова Украјине Арсен Аваков не верује да ће доћи до “велике руске офанзиве” на Донбас, али предвиђа да ће се ситуација погоршати, пише РИА Новости.

– Снег ће се отопити, и на фронту ће поново почети провокације. И на то морамо бити спремни… Не верујем у тоталну офанзиву Руса. Зато што би претрпели невероватне губитке. И ми бисмо исто прошли, на несрећу. Била би то катастрофа за нас – рекао је Аваков коментаришући могуће акције Русије.

Он је истовремено рекао да преговори о постизању мира у Донбасу “нису у току”.



Подсећамо, у априлу 2014. године украјинске власти покренуле су војну операцију против самопроглашених ЛПР и ДПР, које су прогласиле независност након државног удара у Кијеву у фебруару 2014. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Украјинске власти су више пута оптуживале Русију за мешање у унутрашње ствари земље.

Почетком 2015. године Врховна рада званично је саопштила да је Руска Федерација “земља агресор”. Са друге стране, Русија негира оптужбе украјинске стране и назива их неприхватљивим.

[table id=1 /]



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “АКО РУСИ КРЕНУ ПРЕТРПЕЋЕМО КАТАСТРОФУ: Украјински министар проговорио о тоталној офанзиви у Донбасу

  1. Руси треба да крену да донесу мир и ослободе своjе становништво. Доста више мрцвареньа становништва. Ако jе Косово отето Србиjи без икаквог разлога зашто Руски градjани не би могли да се прикльуче матици. Имаjучи у виду да су им ускрачена сва льудска права само зато што су Руси и изложени су свим могучим шиканираньима. Русиjа треба да ослободи сваку териториjу где живе Руси и да jе прикльучи матици.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *