Директорка „Батута“ пред седницу Кризног штаба: Размотрићемо све могућности, оштрије мере сигурно

1

Директорка Института „Батут“ Верица Јовановић, пред седницу Кризног штаба за борбу против вируса корона, рекла је да је повећан пренос вируса у популацији и да се то дешава свуда. Она је додала да ће на седници Кризног штаба бити размотрене све могућности, истичући да су мере које су донете прошле недеље утицале на смањење трансмисије.

Директорка „Батута“ је рекла за РТС да је индивидуална одговорност од великог значаја и поручила је да је важно да свако поштује мере о којима се све време говори, а то су ношење маски, смањење контаката и поштовање дистанце.

“То су мере које са сваким новим даном треба да имамо на уму, да бисмо заштитили себе, породицу и околину”, рекла је Јовановићева.




Како каже, заустављање преноса представља начин да се уз вакцинацију заустави ширење ковида у Србији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Данас заседа Кризни штаб, а Верица Јовановић је рекла да ће бити размотрене све могућности.
“Сигурно да ћемо ићи на примену оштријих индивидуалних мера које свако од нас треба да примени”, рекла је Јовановићева.

На питање о ПЦР тестововима приликом уласка у Србију, могућим забранама окупљања и мерама контроле, директорка Института Батут је рекла да би све то требало размотрити и да ће се видети које ће одлуке бити донете.




“Али кључна одлука је апеловање на индивидуалну меру заштите и коришћење свих заштитних мера”, рекла је Јовановићева.

Апеловала је и на наставак имунизације и истакла да је задатак здравственог систем и друштва да позову све да се вакцинишу што пре.

Прочитајте још:  Штета од коронавируса за Србију најмање 900 милиона евра

Подсећа да вирус није присутан само у Србији, већ да се последице дешавају у целомс вету. Каже да су у болницама све тежи случајеви и да многи пацијенти захтевају полуинтензивну и интензивну терапију, што је велико оптерећење и за здравствене раднике али и за пацијенте.

[table id=1 /]



БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Директорка „Батута“ пред седницу Кризног штаба: Размотрићемо све могућности, оштрије мере сигурно

  1. Брњичари, када би мајмуну ставили брњицу на силу он би је стргао по цену живота, нема те корпе банана за коју би мајмун носио брњицу ни на секунд.
    Гледајте свет око себе, биљке, животиње … може се научити више корисних ствари него из понашања идијота са брњицама који не знају оно о вирусима што је знао Хипократ пре 2.5 хиљаде година да, али Хипократ није знао за лихварске $$$$$ којима лихвари кане поболети и унштити свет људи преко људских имбецила склоних корупцији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *