Шта Срби морају да ураде да би опстали! Осми део: Министарство унутрашњих послова

0
Шта Срби морају да ураде да би опстали

Министарство унутрашњих послова (МУП) је једно од министарстава у које народ има најмање поверења. Разлог за то су корупција, неспособност и нефункционалност. Реформа МУП-а захтева промене у неколико корака.

Први корак – већ поменуто ограничавање службе на 8 година током радног века. Једна особа може тих 8 година да проведе у МУП-у или да комбинује са другим државним службама. Идеално би било да особа запослена у МУП-у напредује у служби три до четири године, а затим направи паузу у служби. Разлог? Моћ корумпира. Свако запослен у МУП-у треба да буде свестан да рад у државном органу има временско ограничење и да тај рад треба да служи држави и народу, а не обратно.
Свако запослен у МУП-у мораће трезвено да размишља о свом понашању, пошто моћ којом располаже у неком дужем или краћем времену – неће да траје вечно. У случају неког прекида у служби МУП-а, особа може да се врати у МУП или да пређе у неку другу државну службу до испуњења услова од 8 година. Паузом у служби се прекидају постојеће професионалне везе и тај прекид је, сам по себи, најсигурнији пут ка спречавању корупције у зачетку.
Наставак и комплетну аудио књигу можете да послушате на следећој вези:

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.