Шта Срби морају да ураде да би опстали! Осми део: Министарство унутрашњих послова

0

Шта Срби морају да ураде да би опстали

Министарство унутрашњих послова (МУП) је једно од министарстава у које народ има најмање поверења. Разлог за то су корупција, неспособност и нефункционалност. Реформа МУП-а захтева промене у неколико корака.

Први корак – већ поменуто ограничавање службе на 8 година током радног века. Једна особа може тих 8 година да проведе у МУП-у или да комбинује са другим државним службама. Идеално би било да особа запослена у МУП-у напредује у служби три до четири године, а затим направи паузу у служби. Разлог? Моћ корумпира. Свако запослен у МУП-у треба да буде свестан да рад у државном органу има временско ограничење и да тај рад треба да служи држави и народу, а не обратно.




Свако запослен у МУП-у мораће трезвено да размишља о свом понашању, пошто моћ којом располаже у неком дужем или краћем времену – неће да траје вечно. У случају неког прекида у служби МУП-а, особа може да се врати у МУП или да пређе у неку другу државну службу до испуњења услова од 8 година. Паузом у служби се прекидају постојеће професионалне везе и тај прекид је, сам по себи, најсигурнији пут ка спречавању корупције у зачетку.
Наставак и комплетну аудио књигу можете да послушате на следећој вези:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *