Европа позива на подршку Албанији за супротстављање „мешању Русије“

2
запад, експлозива, дечака

Албанија (Фото: Јутјуб)

Комитет за међународне односе Европског парламента предложио је да се прошири подршка Албанији за супротстављање мешању низа земаља, укључујући Русију, стоји у нацрту резолуције садржаном у извештају Комитета о овој балканској земљи, у који је РТ имао увид.

„Европски парламент позива Европску службу за спољне послове и Европску комисију да прошире подршку Албанији у сузбијању злонамерног мешања држава као што су Русија, Кина и Иран“, наводи се у документу.



Комитет такође наглашава да Европска унија треба да ојача своје партнерство са Сједињеним Америчким Државама по питању сарадње на Западном Балкану, посебно са циљем „промоције кључних реформи, побољшања ефикасности управљања и постизања регионалног помирења“, наглашава се у нацрту резолуције.

Осим тога, у Комитету сматрају да би Албанија требало да успостави још ближу сарадњу са ЕУ и земљама НАТО-а у области безбедности, с обзиром на то да Албанија намерава да се придружи Европској унији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Европа позива на подршку Албанији за супротстављање „мешању Русије“

  1. Вековима су ЕУ државе наметале насиљем колонизацију Света а сада овом бригом за своју “сигурност” показују колико су “моћни” када привлаче себи кусо, шугаво и репато “силу” као што је АЛ. Ако ништа друго не помогне е’ помоћи ће АЛ, кад год је тешко АЛ позови!

  2. Neka, neka, nek brinu o albaniji. Albanci takodje brinu o evropi i truje im decu ogromnim kolicinama droge. Idioti neki nisu ni svesni da su Srbi hiljadu godina cuvali evropu. Sad vise netreba, djavoli, dzihadisti su preuzeli brigu o evro idiotima !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *