Очистио реку од ђубрета пре 10 година, за овај патриотски чин и даље плаћа казне (видео)

1

Миодраг Михаиловић Куршумлија

Миодраг Михајловић из Kуршумлије, познат као „највећи цар у Србији“, човек је који је пре 10 година очистио корито реке Топлице. За овај херојски чин држава га је наградила казнама од преко милион динара, које и дан данас плаћа.

Миодраг је у акцију чишћења Топлице тада укључио и локалне малишане којима је, заузврат, направио фудбалско игралиште у свом дворишту. Он је очистио безброј пута саму Kуршумлију и покушао да направи кеј у Kуршумлији.

– Не стидим се да ово радим, узмем џак и идем из улице у улицу и успут причам људима и саветујем их да не бацају смеће где стигну јер је пластика највећа пошаст 21. века. Нећу престати то да радим, све док не научим људе да поштују правила и природу – рекао је тада Михајловић.„Пек је мртва река, угрожени грађани Kучева“ПОБЕДА Начелник који је указао на загађење ваздуха ВРАЋЕН на посао!

Он је извадио готово 30 камиона смећа из Топлице, али овај херојски чин препознат је као угрожавање животне средине. Без дозволе надлежних својим багером извадио је неколико тона отпада, а због овога је морао да прода део имања као и неколико крава како би платио огромне казне.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Један од највећих апсурда јесте управо тај што је против њега покренуто преко 50 спорова. Миодраг је платио преко 1.000.000 динара казни, за шта је морао да прода све њиве и стоку, јер је морао и да пошаље ћерку на студије.

– Миодраг се од силног стреса разболео, од чега тачно нећемо да спомињемо јер није у реду према породици. Сем болести тотално је емотивно потонуо, јер је почео да верује да је проблем у њему, а не у систему. Вероватно не разуме да постоји још добрих људи – пише Еко стража.

Прочитајте још:  Радници куршумлијских фирми настављају штрајк глађу у сали општине

Годину дана након што му је забрањено да чисти Топлицу, он је те 2012. године у оближњем селу Рударе започео нову акцију. Чистио је корито реке Kосанице, међутим у помоћ су му тада притекли и радници ЈKП „Топлица“ и туристичко предузеће „Планинка“.„Министарка, годишње нам умре 10 до 15 хиљада грађана од загађења“„Загађен ваздух повећава стерилитет и код жена и код мушкараца“

Михајловић је својевремено упућивао и апеле надлежним министарствима да помогну у чишћењу и подизању еколошке свести, али узалудно. Од власти и надлежних органа добио је само астрономске казне, које је платио сам, баш као што је сам очистио и реку.

[table id=1 /]



slavija-info.com

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Очистио реку од ђубрета пре 10 година, за овај патриотски чин и даље плаћа казне (видео)

  1. Будимо одговорни
    Вакцинишимо судије

    Судије не смеју кажњавати банкстерске касирке “тајкуне”, “политичаре” њихову родбину, швалерке, швалере …. за тешке криминалне радње и тешка еколошка загађења ваздуха, земље, воде … ни партијске директоре за депоније које гору дан и ноћ као вечне ватре … али се зато онако јадни, неостварени и озлојеђени обрушавају на оног кога треба не казнити него наградити јер је сам почео радити независно посао паразита из јавних управа и ЈПа који ништа корисно за народ не раде од приправничког па до пензије од 45 до данас, само бескрајно бесмислено насиље и бескрајна штета, штета …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *