Ослободите се влаге и плесни на зидовима помоћу ових трикова

0

Фото: депоситпхотос

Осим тога, могу утицати и на развој алергија. Ако имате влагу или плесан у својем дому, решите их се природним путем.

Уље чајевог дрвета

У флашицу с распршивачем помешајте 450 милилитара воде и две кашичице уља чајевог дрвета. Добро протресите и попрскајте по површинама. Оставите да тако одстоји и немојте то место накнадно пребрисати крпом. Треба нагласити како је мирис прилично интензиван и да ће се задржати у вашем дому неколико дана. Помоћи ће вам и екстракт семенки грејфрута. Једна од одличних ствари је да он нема мирис.

Алкохолно сирће

Оно елиминише око 90 посто плесни и влаге. Сирће сипајте у флашицу с распршивачем и попрскајте на угрожена места. Оставите неко време да “одради” посао. С обзиром на то да сирће има прилично јак мирис, можете му додати неколико капи етеричног уља, најбоље лимуна, јер је оно довољно снажно да замаскира неугодан мирис сирћета. С друге стране, није толико јако да има неповољан утицај на особе осетљиве на мирисе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Хидроген пероксид

Помоћи ће вам против влаге и плесни. Потребан вам је 3-постотни хидроген пероксид и пластична боца с распршивачем. Хидроген пероксид сипајте у боцу, попрскајте на влажна и плеснива места, оставите да делује 10 минута, а потом пребришите.

Сода бикарбона

Она је сама по себи одлично средство за чишћење, а у овом конкретном случају можете је помешати са сирћетом или водом.

Семенке грејпфрут

У боцу с распршивачем сипајте 450 милилитара воде и 20 капи екстракта семенки грејпа. Потом боцу добро протресите како би се састојци сјединили. Течност попрскајте по проблематичним подручјима и оставите да одстоји. Нема потребе да касније бришете средство.

Прочитајте још:  ЛАЖНА БАKЛАВА: За 20 минута на вашем столу укусан колач са орасима (ВИДЕО)

[table id=1 /]




Novosti

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *