Не бацајте ПЕПЕО, дићи ће вашу биљку из мртвих!

0
Фото: Депозит

Собно цвеће има другачији начин живота у кућним условима, који се разликује од њиховог природног станишта. Зато је уз све кораке правилне неге сваке биљке, потребна и прихрана.

Прихрана собног цвећа разликује две категорије:

Прихрана зелених листајућих биљака
Прихрана цветајућих врста биљака
Ђубрива за собно цвеће разликују неколико начина коришћења. Наиме, можемо их користити у воденом раствору, приликом заливања биљке или у воденом раствору праха ђубрива. Постоје и чврсти облици ђубрива попут гранула или штапића, који се стављају на површини земље.Поред овакве прихране, собно цвеће се може хранити и фолијарним путем, преко листова. За такву врсту ђубрења се користи минерална прихрана коју убацимо у ручну прскалицу са пумпицом и прскамо листове.

Са ђубривом не треба претеривати, јер велика количина истог може довести до потпуног сушења цвећа. Прихрана се чува на хладним местима и нема рок трајања, пише цвецараелите.рс. При коришћењу ђубрива, поступајте по упуству на производу, али је углавном сасвим довољан 1 грам прихране на 10 литара воде.Пепео као прихрана

Пепео садржи алкалне и земноалкалне елементе попут калцијума, калијума и магнезијума. Због тога се често користи као прихрана. Пепео смањује киселост земљишта, позитивно утиче на биљно ткиво и подиже отпорност цвећа на сушу. Такође је познато да оваква ђубрива пружају јаке и чврсте плодове биљака.

Прихрана од пепела се углавном користи код биљака које пружају плодове. У земљу се уноси на јесен или рано пролеће, отприлике 3 месеца пре бербе. Од пепела, најбоље је користити онај настао након сагоревања тврдог дрвета попут храста или букве.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Новости

БОНУС ВИДЕО:

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.