Не бацајте ПЕПЕО, дићи ће вашу биљку из мртвих!

0

Фото: Депозит

Собно цвеће има другачији начин живота у кућним условима, који се разликује од њиховог природног станишта. Зато је уз све кораке правилне неге сваке биљке, потребна и прихрана.

Прихрана собног цвећа разликује две категорије:

Прихрана зелених листајућих биљака
Прихрана цветајућих врста биљака
Ђубрива за собно цвеће разликују неколико начина коришћења. Наиме, можемо их користити у воденом раствору, приликом заливања биљке или у воденом раствору праха ђубрива. Постоје и чврсти облици ђубрива попут гранула или штапића, који се стављају на површини земље.



Поред овакве прихране, собно цвеће се може хранити и фолијарним путем, преко листова. За такву врсту ђубрења се користи минерална прихрана коју убацимо у ручну прскалицу са пумпицом и прскамо листове.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Са ђубривом не треба претеривати, јер велика количина истог може довести до потпуног сушења цвећа. Прихрана се чува на хладним местима и нема рок трајања, пише цвецараелите.рс. При коришћењу ђубрива, поступајте по упуству на производу, али је углавном сасвим довољан 1 грам прихране на 10 литара воде.



Пепео као прихрана

Пепео садржи алкалне и земноалкалне елементе попут калцијума, калијума и магнезијума. Због тога се често користи као прихрана. Пепео смањује киселост земљишта, позитивно утиче на биљно ткиво и подиже отпорност цвећа на сушу. Такође је познато да оваква ђубрива пружају јаке и чврсте плодове биљака.

Прихрана од пепела се углавном користи код биљака које пружају плодове. У земљу се уноси на јесен или рано пролеће, отприлике 3 месеца пре бербе. Од пепела, најбоље је користити онај настао након сагоревања тврдог дрвета попут храста или букве.

Прочитајте још:  Бели лук и ђумбир: Овога пута није ЛЕК за грло и прехладу, већ за ГЉИВИЦЕ НА НОКТИМА

[table id=1 /]



Новости

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *