Предузетници траже оставку Дарије Kисић Тепавчевић: Уништавате радна места и кршите мере

1

Дарија Kисић Тепавчевић

Удружење “Заштитник предузетника и привредника Србије” затражило је данас оставку министарке рада и чланице Kризног штаба Дарије Kисић Тепавчевић јер како наводи, својим деловањем у Штабу уништава радна места, која би као министарка требало да чува.

Такође траже да се свима који су мерама онемогућени да раде отпишу порези и доприноси и надокнаде сви фиксни трошкови од почетка пандемије до данас.

“Очекујемо да госпођа Дарија Kисић Тепавчевић поднесе оставку на све функције због сукоба интереса јер својим непрофесионалним деловањем у кризном штабу уништава радна места што је супротно функцији министра за рад чија је дужност да ствара радна места, као и због афере и боравка у угоститељском објекту док су остали угоститељски објекти били затворени”, наводи се у саопштењу.

Захтева се да се у најкраћем року свима који су мерама онемогућени да раде (угоститељи, играонице, перионице, ћумуране, туризам, организација догађаја са пратећим делатностима):




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– отпишу порези и доприноси;
– надокнаде сви фиксни трошкови од почетка пандемије до данас;
– надокнаде трошкови 80 одсто бруто зарада за 12 месеци;
– укину парафискални намети и непотребне дажбине (еко-такса, сокој, натписи на објектима…);
– смањи пдв-а на пет одсто у наредне две године и
– умање све локалне дажбине и таксе.

Ово удружење тражи да се прекине “са етикетирањем угоститеља, који су испунили све захтеве и спровели све мере, као дежурних криваца да би се скренула пажњу са фабрика, крцатих аутобуса и гондола”.

Такође очекују да инспекције поднесу јавни извештај о контроли мере једна особа на девет квадратних метара у хипермаркетима и градском превозу.

Прочитајте још:  Поскупљују путарине? Дробњак најавио повећање накнаде на путевима

“С обзиром на још једну штетну, дискриминаторску, научно и правно неутемељену одлуку кризног штаба захтевамо да се по хитном поступку почне са применом Уредбе о условима и критеријумима усклађености државне помоћи ради отклањања озбиљног поремећаја у привреди проузрокованог епидемијом заразне болести ковид19”, истиче се у саопштењу.

[table id=1 /]



Аутор: Нова.рс

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Предузетници траже оставку Дарије Kисић Тепавчевић: Уништавате радна места и кршите мере

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *