Предузетници траже оставку Дарије Kисић Тепавчевић: Уништавате радна места и кршите мере

1
Дарија Kисић Тепавчевић

Удружење „Заштитник предузетника и привредника Србије“ затражило је данас оставку министарке рада и чланице Kризног штаба Дарије Kисић Тепавчевић јер како наводи, својим деловањем у Штабу уништава радна места, која би као министарка требало да чува.

Такође траже да се свима који су мерама онемогућени да раде отпишу порези и доприноси и надокнаде сви фиксни трошкови од почетка пандемије до данас.

„Очекујемо да госпођа Дарија Kисић Тепавчевић поднесе оставку на све функције због сукоба интереса јер својим непрофесионалним деловањем у кризном штабу уништава радна места што је супротно функцији министра за рад чија је дужност да ствара радна места, као и због афере и боравка у угоститељском објекту док су остали угоститељски објекти били затворени“, наводи се у саопштењу.

Захтева се да се у најкраћем року свима који су мерама онемогућени да раде (угоститељи, играонице, перионице, ћумуране, туризам, организација догађаја са пратећим делатностима):
– отпишу порези и доприноси;
– надокнаде сви фиксни трошкови од почетка пандемије до данас;
– надокнаде трошкови 80 одсто бруто зарада за 12 месеци;
– укину парафискални намети и непотребне дажбине (еко-такса, сокој, натписи на објектима…);
– смањи пдв-а на пет одсто у наредне две године и
– умање све локалне дажбине и таксе.

Ово удружење тражи да се прекине „са етикетирањем угоститеља, који су испунили све захтеве и спровели све мере, као дежурних криваца да би се скренула пажњу са фабрика, крцатих аутобуса и гондола“.

Такође очекују да инспекције поднесу јавни извештај о контроли мере једна особа на девет квадратних метара у хипермаркетима и градском превозу.

„С обзиром на још једну штетну, дискриминаторску, научно и правно неутемељену одлуку кризног штаба захтевамо да се по хитном поступку почне са применом Уредбе о условима и критеријумима усклађености државне помоћи ради отклањања озбиљног поремећаја у привреди проузрокованог епидемијом заразне болести ковид19“, истиче се у саопштењу.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Аутор: Нова.рс

БОНУС ВИДЕО:

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.