Војни пензионери бесни: Кисићки сметали венци које је неко пре њих поставио на споменик НАТО жртава, па их уклонили (Видео)

1

Foto: Beograd.rs

Више телевизиских и медијски кућа у Србији објавило је видео-запис који показује сцену уклањања венаца и цвећа положених преподне 24. марта, поред Споменика деци жртвама агресије НАТО-а, у београдском Парку Ташмајдан, да би на њихово место венац положила госпођа Дарија Киси ћ–Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у пратњи г. Горана Весића, заменика градоначелника Београда. Запис бележи да службена лица из пратње ових званичника односе уклоњене венце и цвеће на другу страну парка. Снимак је, потом, широко циркулисан на друштвеним мрежама у Србији, региону у српској дијаспори.

Са дубоком жалошћу и огорчењем осуђујемо уклањање цвећа код Споменика деци жртвама агресије НАТО-а као израз непоштовања према споменику и палој деци, као вређање осећања њихове родбине, грађана главног града, Републике Србије и најшире јавности и непоштовања основних норми гостопримства дипломатских представника пријатељских земаља.




Одстрањене венце и цвеће поставиле су делегације великог броја независних, нестраначких, борачких, ветеранских, инвалидских и организације војних пензионера, студентских и извиђачких организација, а и дипломатских представника више пријатељских земаља.

Захтевамо да се хитно утврди ко су налогодавци, а ко извршиоци овог недопустивог и некултурног чина, да се предузму одговарајуће мере, изрази јавно извињење и о свему обавести јавност.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Београдски форум за свет равноправних – Живадин Јовановић
Клуб генерала и адмирала Србије – Миломир Миладинови.ћ генерал-п.пуковник у пензији
СУБНОР Србије – Видосав Ковачевић генерал-мајор у пензији
Удружење војних пензионера Србије, Љубомир Драгањац, генерал-потпуковник у пензији

[table id=1 /]



БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Војни пензионери бесни: Кисићки сметали венци које је неко пре њих поставио на споменик НАТО жртава, па их уклонили (Видео)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *