Војни пензионери бесни: Кисићки сметали венци које је неко пре њих поставио на споменик НАТО жртава, па их уклонили (Видео)

1
Foto: Beograd.rs

Више телевизиских и медијски кућа у Србији објавило је видео-запис који показује сцену уклањања венаца и цвећа положених преподне 24. марта, поред Споменика деци жртвама агресије НАТО-а, у београдском Парку Ташмајдан, да би на њихово место венац положила госпођа Дарија Киси ћ–Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у пратњи г. Горана Весића, заменика градоначелника Београда. Запис бележи да службена лица из пратње ових званичника односе уклоњене венце и цвеће на другу страну парка. Снимак је, потом, широко циркулисан на друштвеним мрежама у Србији, региону у српској дијаспори.

Са дубоком жалошћу и огорчењем осуђујемо уклањање цвећа код Споменика деци жртвама агресије НАТО-а као израз непоштовања према споменику и палој деци, као вређање осећања њихове родбине, грађана главног града, Републике Србије и најшире јавности и непоштовања основних норми гостопримства дипломатских представника пријатељских земаља.
Одстрањене венце и цвеће поставиле су делегације великог броја независних, нестраначких, борачких, ветеранских, инвалидских и организације војних пензионера, студентских и извиђачких организација, а и дипломатских представника више пријатељских земаља.

Захтевамо да се хитно утврди ко су налогодавци, а ко извршиоци овог недопустивог и некултурног чина, да се предузму одговарајуће мере, изрази јавно извињење и о свему обавести јавност.

Београдски форум за свет равноправних – Живадин Јовановић
Клуб генерала и адмирала Србије – Миломир Миладинови.ћ генерал-п.пуковник у пензији
СУБНОР Србије – Видосав Ковачевић генерал-мајор у пензији
Удружење војних пензионера Србије, Љубомир Драгањац, генерал-потпуковник у пензији

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!БОНУС ВИДЕО:

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.