ПУШТАЈУ ГА НИЗ ВОДУ? Жесток шамар Европе Вучићу!

2

Вучић (Фото: predsednik.rs)

Хтели то или не, афере које је ова власт направила: Јовањица, Крушик, Телеком и Савамала, добиће епилог у Европском парламенту, као и морање Србије да направи независне медије и да ослободи Скупштину једноумља. Зато режим предвођен председником државе на све начине покушава да измишљотинама о политичким противницима покрије фијаско у Европи.

Са чак 538 гласова за, а свега 69 против, Европа је дефинитивно ударила шамар Вучићу и потврдила да је Србија недемократска, затворена и једнопартијска држава којом влада један човек. У извештају се каже да се жали због недостатка напретка у многим реформама када је реч о чланству у ЕУ, као и назадовања у питањима кључним за приступање Европској унији.




У свега неколико позитивних ставки, јасно је као дан да Србија не испуњава обавезе, и да ће под хитно морати да реши афере Јовањица, Крушик, Телеком и Савамала. Траже се истраге и свакако да је ово жесток ударац Српској напредној странци која је данима пре састанка европских парламентараца лобирала и тражила начин да стопира убацивање афера у извештај ЕП.

Посебно се наводи да се под хитно мора завести слобода медија, а познато је да је већина електронских и штампаних под контролом власти, док су напади на слободне и независне медије, попут портала КРИК и организације ЦРТА, жестоки и прелазе границе дозвољеног.

На крају, још једно велико упозорење иде према Скупштини, у којој, како се наводи, нема опозиције и у којој влада једноумље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Све ово указује на жесток удрац Вучићу, властима у Србији, као и то да Европа и те како помно прати дешавања у нашој држави и апсолутно несређену ситуацију у готово свим сферама живота у Србији.

Прочитајте још:  Зашто се Србија уздржала од гласања за руску резолуцију у УН

[table id=1 /]



Директно

БОНУС ВИДЕО:

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “ПУШТАЈУ ГА НИЗ ВОДУ? Жесток шамар Европе Вучићу!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *