Шта Срби морају да ураде да би опстали Девети део: Министарство правде

1

Шта Срби морају да ураде да би опстали

Ова област је вероватно најважнија за правилно функционисање државе. Да подсетимо, први услов за оздрављење ове области јесте ограничавање службе на 8 година. Када Министарство почне да систематски мења људство, тада се кида систем неформалних веза и у службу улази велики број оних који нису део система и који, стога, слободно могу да обављају свој посао. Чини се да десетине хиљада дипломираних правника није довољно за правилно функционисање ове области. Ни права ни правде. Споро, скупо и разочаравајуће. У времену у коме је технологија толико напредовала, нема потребе да право кошта толико и да се на правду чека толико дуго.

Правосудни систем, сада спор и компликован, треба да се поједностави и напусти праксу која омогућује да се судски спорови бескрајно отежу, неки и до застарелости. Уместо постојећег правног система, можда би било боље да се примени систем који делује ефикасније, као енглески, заснован на преседану. Ако је, на пример, неки силоватељ малолетног детета већ осуђен на доживотну робију, у сваком каснијем сличном случају треба, без икаквог премишљања и “потраге за олакшавајућим околностима”, применити исту казнену меру. Садашњи закон прописује казну „од-до“ што је само по себи компликовано и у многим случајевима непотребно. Кривични закон треба да пропише казне од 1 дана до доживотног затвора.




Наставак и комплетну аудио књигу можете да послушате на следећој вези:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Шта Срби морају да ураде да би опстали Девети део: Министарство правде

  1. Прво друго и трће је да треба доказане поштене интелигентне, разборите, правнике и судије ставити да уређују судство без спољних утицаја, а корумпиране тужиоце и судије на доживотне робије.
    У нас од 45 не суди се по закону, правди, правичности него по налозима врховника државних банде, а цену плаћа друштво којег ти паразити изједају до уништења више од ратова, болести, чедоморства …
    Цео друштвени систем од 45 до данас заснива се на насиљу, отимачини, корупцији, лажи, превари и осталим “јуначким” делима а да би као такав “успео” морао се обликовати у неку “правну” форму у коју више нико при здравој памети не верује.
    Србија се немилосрдно пљачка од 45 до данас, како приватно тако и оно заједничко, политичка убиства, прогони и остало дивљачко бесмислено насиље … а нико крив осим категорије неких ситних лопова без политичке, рођачке и коруптивне заштите.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *