Коалиција за природну породицу: Захтевамо оставку министарке Чомић

1

Изјаве министарке Гордане Чомић, које су уследиле након апела интелектуалаца и јавних делатника да се повуку спорни закони и после саопштења Синода СПЦ, повод су да овим путем поред претходног захтева истакнемо још један: нужно је да министарка буде смењена.

Са једне стране, потпуно је огољена чињеница да министарка надлежна за друштвени дијалог није предузела нити једну активност како би подстакла и омогућила расправу између заинтересованих појединаца и организација о спорним предлозима закона.



Насупрот томе, организовала је сусрете истомишљеника и тако донете закључке злоупотребљавала представљајући их као ставове стручне заједнице. Накнадни позиви свима који су указали на нелегалност и нелегитимност предлога који се нуде, укључујући и накнадни позив традиционалним верским заједницама, не могу променити изнету оцену, нити у постојећим околностима омогућити било какву плодотворну расправу.

Са друге стране, потпуно је невероватно да су из министарства, формално задуженог за бригу о људским правима и слободама, стигли предлози закона који су противуставни и незаконити. Уместо одговора на ово питање, важног за сваког држављанина Републике Србије, од министарке Чомић до данас добили смо само политичке пароле. Због досадашњег начина рада и показане тенденције да се зарад идеолошких разлога грубо крше чак и уставне норме, Гордана Чомић не заслужује да остане на функцији министра.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Позивамо народне посланике који су се заклели на Устав Републике Србије да изгласају неповерење Гордани Чомић и тражимо да се на њено место постави особа с легитимитетом која би заиста отворила преко потребан дијалог у нашем друштву.

Марија Стајић, координатор Коалиције за природну породицу

Прочитајте још:  Усред кризе ЕПС цео октобар увозио струју

Нови стандард

[table id=1 /]



БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Коалиција за природну породицу: Захтевамо оставку министарке Чомић

  1. Само министарка? Цела влада и сви идијоти посланици који су изгласали закон о принудној “имунизацији” становништва, оставке па доживотна робија па нека пишу мемоаре колико су $$$$$$$ добили и од кога да униште сопствени народ у болести и беди свакојакој и то онај народ који их је родио и у скромности отхранио, па чак се и веселио њиховом рођењу не слутећи какву багру корумпирану паразитску је родио.
    Лепо се гадура наместила уза зид, изазива стрељачки вод, а и не мора, доста би било само је вакцинисати вакцинама које је окупатор наметнуо Србији преко морона у власти

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *