Ново пророчанство Грузијског Патријарха: Време истиче, спремајмо се за Други Долазак Христов

1

Грузијски Патријарх

Увод „Борбе за веру“:

Живимо у епохи великог Патријарха, чија се пророчанства и виђења увек обистињују. То не виде само духовни слепци. Католикос-Патријарх целе Грузије Илија Други је изабрани сасуд Божији, који у ова последња времена доноси свету истинске Божије поруке. Ово – свакако – није случајно. Патријарх Илија возглављује Помесну Православну Цркву која је данашњи бастион Православља.

Подсећамо да је овај мудри поглавар, извео своју Цркву – у мају месецу 1997. године – из свејеретичке организације зване „Светски савет цркава“, која – иначе – окупља око 350 разноразних религијских и квази религијских организација, међу којима је и велики број секти, па и сатаниста.
Отада, Грузијска Православна Црква држи чврсту антиекуменистичку позицију.

Грузијска Православна Црква није учествовала ни на разбојничком такозваном „Свеправославном сабору“ на Криту 2016. године, претходно одбацивши документа овог лажног сабора (овде:), после кога је почео галоп јахача апокалипсе.

Због непоколебљивог стајања у правоверју, Бог је већ у неколико наврата удостојио грузијског патријарха великих виђења и пророчанстава.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Прошле године, у марту месецу, за време недељне проповеди, патријарх Илија се обратио пастви и рекао им да је имао виђење. Рекао је да је видео човека огњене боје који је седео на коњу, који је пролетео над његовом главом и ишчезнуо. Затим му је пришао дечак који је пљунуо на земљу, направио блато и нацртао себи крст на челу. Сагласно Патријарховим речима то је био знак – уз помоћ Господа и Крста можемо победити болест. Колико речи тако уваженог Старца пружају утеху не само у Грузији, већ и свима православнима.

Прочитајте још:  Руска православна црква је прогласила прекид комуникације са поглаваром Кипарске цркве који је признао ПЦУ

У марту прошле године било је и чудесно јављање новопројављеног грузијског Светитеља, Преподобног Гаврила Ургебадзеа поводом коронавируса. Приликом јављања, старац Гаврило је, благосиљајући народ у цркви, изговорио и следеће речи: „За победу Господњих људи! За твоју победу, Католикосе!“ Под Католикосом се има у виду грузијски Патријарх Илија Други. И заиста, Господњи људи у Грузији, на челу са патријархом Илијом, победили су! У Грузији храмови нису затварани, улице су кропљене освећеном водицом, а Свете Литургије су служене без престанка. Грузијска Црква се, по ко зна који пут, показала православним светилом у времену свеопште апостасије.

Такође, у новембру 2019. говорио је својој рођаки да види празне европске градове. Да људи плачу. И да су све зграде закључане. А многи су тада помислили да је то неко преувеличавање.



Онда је позвао исељенике да се врате у Отаџбину. Неколико пута је јавно говорио – пре почетка короне – обраћајући им се, да се што пре врате, јер ће у Грузији бити боље заштићени. И говорио им је да ће пожелети да побегну одатле и да многи неће успети у томе, да неће моћи. А људи су опет мислили како је то преувеличавање, јер – гле – Европа је богата, они тамо раде, а шта да раде у Грузији. И ето, догодило се управо оно о чему им је причао. Многи емигранти не могу да се врате. Грузија је на једном од првих места по Благодати Пресвете Богородице и по раду њених изванредних лекара с тачке гледишта борбе са вирусом.

Даље је позивао грађане у урбанистичким срединама говорећи им: не напуштајте ваше домове и поседе земље по селима по читавој Грузији, јер ће вам они затребати много пре него што сте мислили. И сви су мислили, па шта, у продавницама се све продаје. Живимо у Тбилисију, Кутаисију, Батуми, шта ће нам та села и запуштене земље? Он је остарио па преувеличава и узалуд се брине. Све је у реду.

Прочитајте још:  О. Андреј Ткачев: О расколима и новозаветном фарисејству

Зато, послушајмо ново пророчанство грујског патријарха и верујмо у њега, јер – панављамо – Његова Светост Патријарх Илија Други је сасуд изабрани Божији да – најпре – православнима, а онда и читавом свету донесе Божију поруку.

+ + +

Патријарх Грузије Илија Други:

„Време истиче…“



„Време истиче, морамо бити спремни за Други Долазак Христов“, упозорио је патријарх Грузије Илија Други током недељне Божанске Литургије у саборној цркви Свете Тројице у Тбилисију.

„Но, с нами Бог!“ – додао је он.

„Наш живот је попут мердевина – неки се пењу, неки спуштају. Морамо тражити од Господа да буде уз нас и благослови нас на путу према овом степеништу у овим последњим временима “, додао је, преноси Interpress News.

„Морамо се опомињати да време истиче, и морамо бити спремни за Други Долазак Христов.

Људски живот је тежак, али не смемо заборавити да Господ свиме управља, да нам Господ даје снагу и мудрост, и никада нас не напушта “, рекао је Патријарх подстичући своје стадо да размишља о младој генерацији, чије се формирање одвија у неповољним условима…

„Призвање је свештенства је да се бори са злом и у уздизању духовног живота“, рекао је Патријарх у закључку

[table id=1 /]

Превод са руског и приређивање: “Борба за веру”

Преузето са: «Трость Скорописца»

Извор: https://orthodoxia.online/



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Ново пророчанство Грузијског Патријарха: Време истиче, спремајмо се за Други Долазак Христов

  1. JEDINI, od svih pravoslavnih patrijarha Ilija, gruziski patrijarh je ostao sa Bogom, sva ostala gamad su sa satanom a na celu su im istocni papa vratolomej i ovo zapadno vatikansko govno ! ! !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *