ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Значај неговања сарадње са папом, разумевање према Јерменској апостолској цркви

2

Патријарх Порфирије (Фото: СПЦ)

Његова светост патријарх српски Порфирије истакао је значај неговања сарадње са Светом столицом и папом Фрањом, те изразио личну захвалност што Ватикан није признао самопроглашено Косово.

амбасадором Јерменије Ашотом Ховакимианијем и амбасадором Аустрије у Србији Николаусом Лутеротијем.

У разговору са јерменским амбасадором патријарх Порфирије је истакао значај вишевековног српско-јерменског пријатељства, уз напомену да између Срба и Јермена постоји дубока саосећајност, јер је историја оба народа исписана крстоносним страдањима.

Патријарх је рекао да се моли Господу да завлада мир међу народима на Јужном Кавказу, док је амбасадор Јерменије нагласио да изузетно цени разумевање и поштовање патријарха Порфирија према Јерменима и према Јерменској апостолској цркви, која тренутно преживљава врло тежак период.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Његова светост је на састанку са аустријским амбасадором Николаусом Лутеротијем изразио захвалност Аустрији за потпуно примерен односу према духовним потребама православних Срба који живе и раде у тој земљи.

Патријарх је изразио уверење да ће сва битна питања и даље бити решавана у блиској сарадњи надлежних власти са Његовим преосвештенством епископом аустријско-швајцарским Андрејем.

Саговорници су истакли заједнички став о важности сарадње СПЦ са Римокатоличком црквом у Аустрији, а патријарх је рекао да српски народ дугује велику захвалност римокатолицима у Аустрији, посебно кардиналу Шенброну, који је хришћанску љубав према српској цркви и народу показао на делу.

Лутероти је истакао да је патријархова дугогодишња посвећеност изградњи мира, разумевања и поверења у региону позната, призната и високо цењена у Аустрији.

[table id=1 /]



СРНА

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Значај неговања сарадње са папом, разумевање према Јерменској апостолској цркви

  1. Његова секташка братија из римокатоличке цркве окупирала је српски православни храм Светог Прокопија у селу Парчићи у области Буковице у северној Далмацији.То је та његова сарадња, наравно на штету православља.Није достојан.После блаженопочившег патријарха Павла,ми немамо патријарха.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *