Бил Гејтс најављује нову епидемију

1

Амерички мијардер и суоснивач Мајкрософта Бил Гејтс у последњих годину дана све чешће се бави пандемијом вируса корона, а недавно се у свом блогу осврнуо на чињеницу да се непрестано појављују нови сојеви короне, признајући да је због тога забринут.

“Свет је веома напредовао у борби против ковида 19. Али нове варијанте вируса могле би да угрозе напредак који смо постигли у току прошле године”, написао је.

Познати милијардер је у блогу у пет тачака објаснио како мутације компликују пандемију.

1. Већ сте се сусрели са мутираним варијантама вируса ако сте икада прележали грип

Вирус грипа брзо мутира и зато се често суочавамо са другачијим варијантама грипа. Дакле, саме по себи варијанте вируса нису необичне, али то такође значи да су потребне и нове варијанте вакцина,навео је Гејтс.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




“Корона вирус, као и сви вируси, има само један циљ, да се репликује. Сваки пут кад вирус нападне ваше ћелије, превари ћелију да следи упутства кодирана у њеној РНК да би направила више копија вируса. Када ћелија ствара нови вирус, мора да копира та упутства. Али то је као да идете на час слепог куцања у школи, тешко је искуцати исту ствар без иједне грешке. Шифра вируса који узрокује ковид 19 дугачка је око 30.000 слова. То је пуно прилика за грешку – што корона вирус често користи. Већина грешака доводи до вируса који је или функционално идентичан или не може да се репликује. Али с времена на време дође до промене која вирусу олакшава заразу или избегавање имунолошког одговора. Када та промена почне да се шири међу људима, појављује се нова варијанта”, појаснио је Гејтс како долази до настајања нових варијанти.

Прочитајте још:  Прва дама САД Џил Бајден посетила је Ужгород у Украјини

2. Виђамо исте мутације и то би могло да буде добро

Ковид 19 мутира готово дупло брже од грипа и “много је једноставнији вирус” у односу на грип, наводи Гејтс. Када Ковид 19 мутира то се углавном дешава на истом месту – у одређеном протеину ‘спајк’ који вири са површине вируса.

“Тај протеин спајк је кључ ширења ковида. Његов облик је оно што омогућава вирусу да захвати људске ћелије. Ако се протеин спајк само мало промени, могао би ефикасније да се повеже са ћелијама (што вирус чини преносивијим) или да отежа имуном систему да га таргетира. Али ако се превише промени, вирус више не би могао да добије унос који је кључ његовог животног циклуса. Како се мутације дешавају само на овом ограниченом месту, исте мутације се појављују на различитим локацијама широм света, али без различитих варијација”, написао је милијардер.




“Неки стручњаци сматрају да смо можда већ видели највише забрињавајуће мутације за који је овај вирус способан. Али ковид 19 нас је и раније изненадио и могао би то поново да уради”, додао је.

3. Вирус се мења, али пут пред нама је исти

“Чини се да вакцине које се данас праве могу да спрече тешке облике болести, чак и када је реч о новим варијантама, па је следеће велико питање да ли ће вакцина морати да се мења тако да циља нове варијанте”, написао је Гејтс.

“У сваком случају заустављање ширења вируса је најбољи начин за обуздавање ковида 19 и спречавање стварања нових варијанти. За сада је кључно да наставите да следите превентивне мере. Ако будемо пажљиви када је реч о физичкој дистанци, ношењу маски и вакцинисању, привешћемо пандемију крају много раније”.

Прочитајте још:  ПЕТ ВИЈЕКОВА ТРАЈЕ "ОБЕСВЕЋИВАЊЕ" И "ПОТАМЊЕЊЕ" СРПСКОГ КАЛЕНДАРА

4. Нове варијанте истичу колико је важно да вакцине буду доступне




Једноставно речено, што се више ковид 19 шири у свету, то више шансе има да еволуира и научи да пружи отпор вакцинама, наглашава Гејтс.

“Ако не донесемо вакцину у сваки кутак планете, мораћемо да живимо са могућношћу да се појави много гори сој вируса. Чак бисмо могли да видимо како се појављује нова варијанта која је у потпуности отпорна на постојеће вакцине”, сматра милијардер.

5. Свет је сада спремнији за нову пандемију

Ако би се свет суочио са још једном пандемијом патогена, требало би да очекујемо да ће да мутира, баш као што то видимо код ковида 19.

“Надам се да ће следећи пут разлика бити у томе што смо боље припремљени и да ћемо раније уочити појаву нових варијанти. Сви алати и протоколи које су медицински стручњаци, истраживачи и научници поставили за праћење варијација вируса биће од непроцењиве вредности у будућности. Нема сумње да нове варијанте компликују наше напоре да зауставимо ову пандемију. Чак и када најгоре буде иза нас, мораћемо да будемо на опрезу. Срећом, знамо шта треба да урадимо да их спречимо да се појаве. За сада је најбоље што можете да урадите да бисте се заштитили да следите смернице јавног здравства и вакцинишите се чим будете у прилици”, закључио је Гејтс.

[table id=1 /]



Извор: “Спутњик”

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Бил Гејтс најављује нову епидемију

  1. Dr Nada Jurinčić, penzionisani pedijatar s afričkim stažom u epidemijama:

    DOK NE SHVATITE DA VIRUS ZNAČI OTROVNA IZLUČEVINA, DOK NE SHVATITE DA NIJE ŽIV I DA SE NE MOŽE UBITI, DOK NE SHVATITE DA SE NE MOŽE PRENIJETI PRIRODNIM PUTEM NEGO SAMO KAO OTROV KOJI VAM UBRIZGAJU VAKCINOM ILI INJEKCIJOM… DO TAD ĆETE PUSTITI DA VAS ŠAKA MEDICINSKIH MAFIJAŠA VOZA ŽEDNE PREKO VODE.

    https://www.youtube.com/watch?v=5z1CtEgJsYE&ab_channel=InsajderVideo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *