Кривична пријава против пуковника Иве Удовчића због почињеног кривичног дела дискриминације грађана Републике Србије

4

фото: Скриншот Курир.рс

Обраћамо вам се за коментар поводом интервјуа пуковника Иве Удовчића који је дат дневној новини „Курир“ 12.04.2021 у којем је пуковник Иво Удовчић иначе командант ковид болнице ВС на Карабурми позвао на укидање Уставом Републике Србије загарантованих права грађана Републике Србије. Не само да је пуковник Иво Удовчић у том интервјуу позивао на укидање грађанских права и слобода грађана Републике Србије већ је том приликом и грубо претио захтевајући да се грађанима које је пуковник идентификовао као „антивакцинашке змије“ стане на пут?!

То је буквално изговорило лице у униформи Војске Србије што је готово за не поверовати.

Пуковник Иво Удовчић је у том интервјуу поред позивања на укидање Уставом Републике Србије загарантованих права грађана извршио и кривично дело дискриминације из Кривичног законика Републике Србије члан 128, члана 174. и члана 387. Оно што читаву ситуацију додатно отежава и то кривично је чињеница да је пуковник Иво Удовчић интервју дневном листу „Курир“ дао у униформи официра Војске Србије и тај његов интервју пропраћен је са три фотографије за које је он позирао као високи официр Војске Србије чиме је учино и повреду става 2. из члана 128. Кривичног законика Републике Србије за шта је запрећена казна од три месеца до пет година затвора.




Поред кривичних дела против слобода и права човека и грађанина пуковник Иво Удовчић у интервјуу који је дао дневном листу Курир извршио је и кривично дело против јавног реда и мира из члана 343. Кривичног закона Републике Србије изазивајући панику и грубо вређајући већину грађана Републике Србије, тешким и погрдним речима повредивши тиме част, углед, достојанство и осећања огромне већине грађана Републике Србије назвавши их притом „антиваксерским змијама“. Имајте на уму да је сва горе наведена кривична дела починило званично лице у униформи Војске Србије и то путем средстава јавног инфoрмисања.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Сарадња белоруских и српских компанија

Захтевамо од надлежних државних органа Републике Србије а посебно од Министарства одбране Републике Србије и Војске Србије као и Владе Републике Србије да нам одговоре да лу су ставови које је пуковник Иво Удовчић изнео у његовом интервју датом дневном листу Курир 12.04.2021 уједно и ставови Министарства одбране Републике Србије, Војске Србије и Владе Републике Србије? Да ли Министарство одбране Репулике Србије има намеру да послуша захтеве пуковника Иве Удовчића и да стане на пут „антивакцинашким змијама“ како их је то окарактерисао пуковник Удовчић у његовом интервјуу? Да ли Војска Србије има намеру да том приликом користи и оружану силу?

Од Републичког јавног Тужилаштва и надлежних војних правосудних органа захтевамо покретање кривичног поступка против пуковника Иве Удовчића због дискриминације грађана Републике Србије и тешких претњи и његових позива на укидање Уставом и законима загрантованих права и слобода грађана Републике Србије. Позиви пуковника Иве Удовчића изнети у датом интервју слободно се и веома лако могу окарактерисати и као позиви на рушење уставног и правног поретка Републике Србије а читаву ствар додатно отежава чињеница да је то учинило високо војно лице путем средстава јавног информисања.

Срдачни поздрави,

Милинко Милинчић

Главни и одговорни уредник Интернет портала Србијаданас.нет

П.С. У прилогу вам шаљемо пдф фајл са интервјууом који је пуковник Иво Удовчић дао дневном листу „Курир“ 12.04.2021.

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3664657/dr-ivo-udovicic-za-kurir-antivakcinasi-su-zmija-koja-bljuje-otrov-i-ugrozava-nacionalno-zdravlje-mora-im-se-stati-na-put

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “Кривична пријава против пуковника Иве Удовчића због почињеног кривичног дела дискриминације грађана Републике Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *