СНС ОПЕТ УДАРИО НА ПРИРОДНУ ПОРОДИЦУ: Деца ће у школама учити да треба да мењају пол!

3

У Заводу за унапређење образовања надлежног за одобрење уџбеника кажу да не виде ништа спорно у лекцији о полном идентиету и да је најбитније да деца развију толеранцију.

Бројни родитељи затечени су новим уџбеником из биологије, по којем ће осмаци од следеће школске године учити о међуполним особама.

У књизи се, између осталог, наводи да род и пол не морају нужно да се поклапају код сваке особе. Јавност је шокирана овом одлуком, а наставници затечени.

Једна у две хиљаде особа роди се са карактеристикама пола који није ни мушки ни женски. Раније су називане хермафродитима, а у уџбенике улазе као трансродне особе.

“Ми као родитељи имамо право да одлучујемо о васпитању наше деце и не желимо да им неко намеће овакву идеологију кроз систем државног школства. Апсолутни сам противник оваквих лекција у уџбеницима”, каже Kатарина Ђурић Ђурковић.
Иза побуне родитеља крије се дискриминација припадника међупола, тврде представници институција које бране права ових особа.

“Дискриминација је велика, стигма је велика и невидљивост је велика. Те особе ви не можете да видите зато што имају велики страх да то кажу јер знају да су им тела под константном стигмом”, каже Јованка Тодоровић, Центар за права ЛГБТИQА особа.

Ништа спорно у лекцији о полном идентитету не виде у Заводу за унапређење образовања, надлежног за одобрење уџбеника. Битно је, поручују, развијати толеранцију.
“Ученицима треба пружити ширу перспективу генетичке варијабилности, као природног феномена, која не даје основе за предрасуде, стереотипе, дискриминацију и насиље”, наводе из Завода.

Тема трансродности је битна, сматрају наставници, али је о њој прерано говорити у осмом разреду основне школе.

“Вероватно наставници биологије могу да помени и интерсексуалне особе, али мислим да има много тема које би пре ове требало да дођу на ред, као што је рецимо малолетничка трудноћа или уопште начини заштите приликом првих сексуалних односа”, каже Јасна Јанковић из Уније синдиката просветних радника Србије.

Стручњаци оцењују да је нови уџбеник покушај да се деца сексуално збуне и да се део њих убеди да једног тренутка промени пол.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Мондо/Kурир

3 Коментара

 1. ДА ЛИ УВЕК МОРА ДА СЕ МРДНЕ РЕПОМ?

  Одређене даме су толико фине и еманциповане, а из користољубља избациле су изреку “Кер не скаче на кују док она не махне два пута репом”. На овај закључак може најбоље да одговори Јутка, који одслужује казну у Ћуприји, због сексуалног узнемиравања своје лепе сараднице. Обљуба девојчице од стране доктора, који је лечио , а ово о чему је др Голић оптужен за обљубу пацијента је ситница у односу на силовања и швалерације, које се помињу у медијима. Нежна швалерација лепе чиновнице Скупштине и два народна посланика је далеко боља солуција љубави од оне Алексићеве или Лечићеве. Ове две задње љубави се дешавале на најсиловитији начин и када су даме након 43 или мање година “заборавили” драж љубави, која им се десила, пријавиле су силовање. Да ли је силовање или није, након толиких година “заборавили” су и актери и оштећене? Волите се људи!

 2. Суштинска питања је да ли су хомосексуалци и трансродне особе болесни или не!
  Колико знам СЗО је до пре неку деценију хомосексуализам сматрала болешћу, па се то лечило са неким успехом, а сада се више не сматра болешћу и не лечи.
  Ја немам обавезу да се придржавам препорука СЗО и сматрам да свако здраво живо биће има способност размножавања и тежи томе.
  Хомосексуалци и трансродне особе су у том погледу немоћни, због хормоналних, неуропсихијатриских, можда и неких других разлога.
  И нису они за батине и одбацивање (већ су ударени толико и тамо да их и не боли), него они лекари и политичари који су им укинули најосновније људско право – на лечење.
  Шта више, убацивањем оваквих ствари у уџбенике подстиче се епидемија.

  Изгледа да овим светом владају, па и финансирају СЗО, они којима је циљ „златна милијарда становника на планети“.
  Мислим да такве гадости и убилачке идеје нису падале на памет ни нацистима.

 3. Kome Bogu vi služite, zar ni je Bog stvorio muško i ženskoda se razmnožavaju i da in bude kao peska u moru , a sada ste postali sluge onima koji žele da se smanji populacija na ovom planetu i da je najveća vrednost biti gay populacija i propagiranje to što je strano prirodi čoveka.
  Ljudski rod zbog takvih postaje degenerisan i stvaramo populaciju bez perspektive

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.