ПРЕЦИЗНО УПУТСТВО: Ево како да се пријавите за помоћ државе, незапосленима и до 200 евра

0

СВЕ је спремно за исплату нове помоћи грађанима, а пријављивање ће бити отворено преко портала Управе за трезор, од 28. априла до 15. маја.
Сви пунолетни имају право на новчану помоћ у износу од 60 евра, односно два пута по 30 евра, која ће бити исплаћена у мају и новембру.

Према речима Синише Малог, министра финансија, ова помоћ се додељује у склопу трећег пакета подршке због економских последица изазваних пандемијом короне. Пакет је вредан око две милијарде евра. Како министар каже, значајно ће помоћи нашу привреду и очувати њену ликвидност, сачувати радна места и помоћи грађанима у овим тешким временима.



– Пред Владом Републике Србије наћи ће се неколико важних закључака којима настављамо спровођење трећег пакета економских мера подршке привреди и грађанима Србије – рекао је Мали. – Ово је наставак континуиране подршке и помоћи за грађане и привреду у циљу ублажавања последица пандемије вируса корона, с обзиром на то да смо и током 2020. године имали два пакета подршке, укупно вредна око шест милијарди евра. Република Србија је ту за своју привреду и грађане и то се показало и показује у овим за цео свет тешким временима.

Док ће електронска пријава почети 28. априла, преко контакт-центра биће могућа од 5. маја, када ће бити објављен и број телефона за пријаву. Грађани ће се пријављивати само једном, а добиће оба пута по 30 евра. Онима који се пријаве новац ће лећи у мају и новембру. Пензионери и примаоци новчаних социјалних давања неће морати да се пријављују, већ ће бити аутоматски у систему.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  СРБИ СЕ МОРАЈУ ОСЛОБОДИТИ ФАМЕ О УСТУПЦИМА: Професор Срђа Трифковић растурио све притиске ЕУ - Овоме нема краја (ВИДЕО)



– Право на помоћ имају сви пунолетни држављани, са активним пребивалиштем на територији Србије на дан ступања на снагу Закона о Привременом регистру пунолетних држављана Републике Србије којима се уплаћује новчана помоћ за ублажавање последица пандемије ковида 19, са важећом личном картом у тренутку пријављивања – кажу у Министарству финансија. – Овај закон ће бити на дневном реду седнице Народне скупштине следеће недеље.

Прошле године, на почетку пандемије, у оквиру првог пакета економске подршке привреди и грађанима, једнократну помоћ добило је око 6,2 милиона људи. Тада се пријавило 4.325.500 грађана, а као и сада пензионери и корисници новчане социјалне помоћи су били аутоматски пријављени.

НА КОСОВУ ПОМОЋ И ДЕЦИ

ПРАВО на новчану помоћ од 100 евра имају сви Срби са Косова. Не само пунолетни грађани, већ и деца до 18 година старости. Новчану помоћ од 200 евра у динарској противвредности могу да добију незапослени старији од 18 година. Помоћ ће бити исплаћена према евиденцијама које су направиле комисије у складу са закључком Владе из марта ове године. Исплата ће ићи без пријаве, на наменске рачуне, на основу извода из евиденција, почев од 1. маја, закључно са 31. мајем.

НЕЗАПОСЛЕНИ

ГРАЂАНИ који су на евиденцији Националне службе за запошљавање добиће додатних 60 евра једнократне помоћи, која ће им бити исплаћивана од 1. јуна. Новчана помоћ биће уплаћена на наменске рачуне, без пријављивања.

[table id=1 /]



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *