Старији основци и средњошколци се у понедељак враћају у школе, кафићи и даље раде само на отвореном

0

(Фото EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL)

Од 19. априла почињу да раде школе, у које се враћају ђаци старијих разреда основних школа и средње школе, саопштио је данас епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон.

Кон је након седнице Кризног штаба за борбу против корона вируса казао да је одлучено да се, као подршка туризму, изједначи цена ПЦР тестирања на вирус за стране и домаће држављане, преноси Бета.

Навео је да је одлучено да припреме за одржавање Београдског маратону у јуну могу да почну.




„За остало ће се видети, зависи директно од ситуације. Што се тиче других мера, нема никаквих промена. Остаје као што је и до сада било и то је оно што је данас било на овом састанку”, рекао је Кон новинарима у Палати „Србија”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истакао је да је повећан број отпуста у болницама Србије у односу на број пријема.

Кон је казао да се на данашњој седници Кризног штаба разговарало о могућности да ресторани и кафићи почну да раде и у затвореном делу, али да одлука није донета, наводећи да постоје различити углови гледања.

„Када ће бити, то зависи од епидемиолошке ситуације и од углова гледања. Нису нам потпуно једнаки ставови и вероватно ће о томе још бити размене мишљења, договора, расправе”, рекао је он.




Он је рекао да позитивна одлука зависи „директно од епидемиолошке ситуације”, али „не би о томе јавно калкулисао”, додајући да у ресторанима „мора да буде безбедно и уз врло строго поштовање мера пре свега ношења маски”.

Прочитајте још:  У Вухану је "место злочина очишћено": Kина је заташкала праве размере корона вируса?

Додао је да је за враћање нормалном начину живота потребно да имамо око три и по милиона вакцинисаних, али и да смо „прилично далеко” од толиког броја имунизованих против ковида-19.

„Имамо тренутно имунизованих преко милион. Дато је више од три милиона вакцина, оних који су примили две дозе је више од милион и двеста хиљада, а оних који су примили било коју милион и осамсто хиљада”, рекао је Кон.

Према његовим речима, по броју имунизованих нисмо дошли у ситуацију за враћање у нормалан живот, већ нам треба „око два и по пут више”, него што је сада.

[table id=1 /]



Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *