Рама: Видео сам документ који предвиђа промену граница на Западном Балкану

0
Еди Рама

Еди Рама (Фото: AP Photo / Hektor Pustina)

Албански премијер Еди Рама потврдио је постојање мапе у вези са променом граница на Западном Балкану, преноси Газета експрес. Рама је рекао да је мапу видео и пре него што је показао словеначком колеги Јанезу Јанши.

„Разговарао сам с њим давно. Такође сам видео тај документ који је објављен. Немам коментар“, рекао је Рама у емисији „Избори 2021“, пренео је Косово онлајн.

Како се вратила идеја о промени граница на Балкану?



У четвртак је словеначки портал necenzurirano.si објавио документ, који наводно предлаже ревизију границе Косова и Србије, уједињење Косова без северног дела (добио би посебан статус по узору на Јужни Тирол) са Албанијом, уједињење делова Црне Горе и Северне Македоније где је већинско албанско становништво са Албанијом, могућност отцепљења Републике Српске од Босне и Херцеговине и њено уједињење са Србијом, као и уједињење делова западне Босне са Хрватском.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Из Европске уније је више пута речено да не знају за такав документ.

Словеначки премијер Јанез Јанша, чија ће земља председавати Европском унијом у другој половини ове године, навео је да су тврдње о постојању тог документа акције усмерене на „наношење штете Словенији у ЕУ“.

„Словенија озбиљно тражи решења за развој региона и европску будућност за земље западног Балкана и управо такви списи покушавају да спрече овај циљ“, објавио је на друштвеним мрежама Јанша.

[table id=1 /]



Спутњик

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *