Први светски милијардер Џон Рокфелер `отац` је модерне медицине и убица природних лекова

0

ЉУДИ вас данас гледају чудно ако говорите о лековитим својствима биљака или било којој другој холистичкој пракси.

Као и иза било чега другог, тако и иза нашег модерног медицинског система стоји много политике и новца.

Све почиње са Џоном Д. Рокефелером (1839-1937) који је био нафтни магнат, пљачкашки барон, први амерички милијардер и рођени монополиста.

До краја 20. века, он је контролисао 90% свих рафинерија нафте у САД преко своје компаније Стандард Ојл, која је касније разбијена на Шеврон, Ексон, Мобил итд.

Истовремено, око 1900. године, научници су открили „петрохемикалије“ и способност стварања свих врста хемикалија из нафте. На пример, прва пластика – названа бакелит – направљена је од уља 1907. године. Научници су такође откривали разне витамине и претпостављали су да се од уља могу правити многи фармацеутски лекови.

Ово је била изванредна прилика за Рокфлера који је видео могућност монополизације нафте, хемијске и медицинске индустрије истовремено!

Најбоља ствар у вези са нафтним хемикалијама била је то што се све могло патентирати и продати са великим профитом. Али, постојао је један проблем са Рокефелеровим планом за медицинску индустрију: природни/биљни лекови су у то време били веома популарни у Америци.Безмало половина лекара и медицинских факултета у Сједињеним Државама практиковали су холистичку медицину, користећи знања из Европе, а и преузето од Индијанаца.

Рокфелер, монополиста, морао је да смисли начин како да се ослободи највеће конкуренције. Зато је користио класичну стратегију „проблем-реакција-решење“.

То јест, створите проблем и уплашите људе, а затим понудите (унапред планирано) решење. (Слично тероризму, за којим је уследио „Патриот Акт“).

Отишао је код свог пријатеља Ендрју Карнегија – још једног плутократе који је зарадио новац монополисањем челичне индустрије – а који је смислио план. Из престижне Карнеги фондације послали су човека по имену Абрахам Флекнер да путује по земљи и извештава о стању медицинских колеџа и болница широм САД. То је довело до „Флекнеровог извештаја“, који је створио модерну медицину какву познајемо.


Прочитајте још: 

Непотребно је рећи да је у извештају било речи о потреби обнове и централизације наших медицинских установа. На основу тог извештаја, више од половине свих медицинских факултета у САД убрзо је затворено. Хомеопатија и природни лекови су претварани у страшило и демонизовани су; а лекари су чак затварани…

Да би подстакао транзицију и променио мишљење других лекара и научника, Рокфелер је колеџима и болницама дао више од 100 милиона долара и основао филантропску групу под називом „Џенерал Едукејшн Борд“. Ово је класичан приступ `шаргарепа и штап`.

У врло кратком року, медицински факултети су сви `рационализовани и хомогенизовани`. Сви студенти су учили исту ствар, а медицина се бавила употребом патентираних лекова. Научници су добијали огромне грантове за проучавање начина на који биљке лече болести, али њихов задатак је био да прво идентификују које хемикалије у биљци су ефикасне, а затим поново створе сличну хемијску супстанцу у лабораторији – али не идентичну – која би се могла патентирати.Пилула за болеснике постала је мантра савремене медицине.

А ви сте мислили да су браћа Кох зла?

Дакле, сада, 100 година касније, добијамо лекаре који не знају ништа о добробити исхране или биља или о било каквој холистичкој пракси. Имамо цело друштво које поробљено корпорацијама због њихове добробити.

Америка троши 15 одсто свог БДП на здравство, што би заиста требало назвати „збрињавањем болесника“. Систем, међутим, није усмерен на лечење, већ само на симптоме, стварајући тако муштерије које се стално враћају.

Не постоји лек за рак, дијабетес, аутизам, астму чак ни за грип. Зашто би постојали стварни лекови?

Ово је систем који су створили олигарси и плутократе, а не лекари. Што се тиче рака, ох да, Америчко друштво за рак основао је нико други до Рокфелер 1913. године.

У овом месецу подсећања на рак дојке, жалосно је видети како људима испирају мозак због хемотерапије, зрачења и хирургије…

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!(Copyright © Chris Kanthan, World Affairs, 2020)

ПРЕУЗЕТО СА ПОРТАЛА http://fakti.org/quo-vadis-orbi/prvi-svetski-milijarder-dzon-rokfeler-otac-je-moderne-medicinei-ubica-prirodnih-lekova

БОНУС ВИДЕО:

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.