НАТО РАЗМАТРА УЛАЗАК УКРАЈИНЕ У АЛИЈАНСУ: Пољска асистира

0

О приступању Украјине НАТО-у разговараће се на самиту Алијансе у јуну, изјавио председник Пољске Анджеј Дуда, преносе РИА Новости.

Према његовим речима, самит Северноатлантске алијансе ће се дотаћи „питања безбедности Украјине као такве, и с тим у вези – безбедности целе Централне Европе“. Дуда је додао да планирају Кијеву показати пут потребан за придруживање НАТО-у.

Поред тога, пољски председник је нагласио да ће се за недељу дана одржати самит „Букурештанске деветорице“, који укључује посткомунистичке земље Источне Европе – Румунију, Бугарску, Чешку, Мађарску, Словачку, Пољску, Естонију, Летонију и Литванију. Учесници такође планирају да разговарају о безбедносним питањима, укључујући „врло, веома важне теме“ Украјине и Белорусије.




Дуда је разговарао у Варшави на заједничком брифингу са украјинским председником Владимиром Зеленским, који је дошао у Варшавуи на прославу Дан Устава Пољске. Догађају су присуствовали и лидери балтичких држава.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније се у Литванији сматрало да ће Украјина моћи да се придружи НАТО-у и Европској унији за мање од 15 година.

Почетком априла, портпарол НАТО-а рекао је да ће Алијанса помоћи Украјини да развије своју војску и спроведе реформе, захваљујући којима ће Кијев моћи ефикасније да се креће у евроатлантском правцу.

[table id=1 /]



Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *