Данас почиње исплата 30 евра државне помоћи пензионерима

1

Foto: Pixabay

Исплата државне помоћи грађанима почиње данас, а паре ће прво добити добити пензионери, док ће сутра новац стићи корисницима социјалне помоћи и онима који су на издржавању затворских казни.

Сви они ће добити по 30 евра у динарској противвредности, а других 30 евра следи им у новембру, док ће пензионери у септембру добити по још 50 евра.

Иначе за три групе пензионера и то оне из категорије самосталних делатности, те војне и пољопривредне пензионере, данас почиње редовна исплата пензија за април, независно од тога да ли примања добијају преко текућих рачуна, на шалтерима пошта или на кућне адресе.

Осталим грађанима ће првих 30 евра почети да се исплаћује 12. маја, а очекује се да ће сви новац добити до 20. маја, док других 30 евра могу очекивати у новембру.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Срби на Косову и Метохији финансијску помоћ државе могу очекивати у трећој и четвртој недељи маја, када ће им, укључујући и децу, стићи по 100 евра, док ће незапосленима бити уплаћено по 200 евра. Незапослени у осталом делу Србије у јуну ће добити помоћ од 60 евра.

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће сви који су се вакцинисали или ће се вакцинисати до краја маја, макар једном дозом добити по још 3.000 динара.

Влада Србије је већ усвојила одлуку о помоћи, рок за пријаву ће бити 15. јун, а право да се пријаве имаће сви грађани Србије старији од 16 година. За остваривање права на финансијску помоћ није важно коју вакцину су грађани примили од четири доступне у нашој земљи – Синофарм, Фајзер, Астра Зенека и Спутњик В.

Прочитајте још:  Србија: И пензионери сваког јутра иду на посао

[table id=1 /]



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Данас почиње исплата 30 евра државне помоћи пензионерима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *