Амбасадор Израела открио под чијим је притиском призната независност Косова

1

EPA-EFE/Stringer

Амбасадор Израела у Србији Јахел Вилан рекао је да је та земља признала независност Косова под притиском Сједињених Америчких Држава.

“Немојте погрешно да ме разумете, то је важна тема, али је друга прича. Одлука Израела да призна независност Косова је донета под америчким притиском, иначе немојмо заборавити да је то урађено у оквиру споразума Србије и Косова са Америком, а не са нама. Не покушавам да се кријем иза тога, ту одлуку је донео Израел после много година непризнавања Косова То је против наших интереса у Србији”, рекао је он за ТВ Прва.

На питање да ли би Израел ревидирао одлуку о Косову, амабасадор каже да не жели да направи било какав простор за оптимизам за публику у Србији.




“Ја то у овом тренутку не видим ту могућност. Споразум је постигнут, Израел је признао Косово, а Косово ће преместити амбасаду у Јерусалим. Не видим да ће повући признање Косова све док су обе стране то прихватиле у споразуму”, казао је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На инсистирање новинара да Србија није признала независност Косова ниједним споразумом, амбасадор каже да није видео споразум.

“Зашто бих ја видео тај документ, то није мој споразум, Србија је потписала тај документ. Нисам видео никакав деманти од Србије и Америке. Србија никада није демантовала да је ставила потпис. Нисам видео да је било ко у Србији рекао да нису потписали споразум, документ постоји колико ја знам”, рекао је он, а пренео Б92.

[table id=1 /]



Б92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Амбасадор Израела открио под чијим је притиском призната независност Косова

  1. драго ми је да су спале маске са лица јеврејског поштења да људи виде њихово право лице…још и да Ватикан призна независност Косова да се и око паписта не заваравамо…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *