ДРЖАВНА БЕЗБЕДНОСТ НА НИВОУ! Осуђивани нарко дилер опремио два центра тајне службе?!

1

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић на данашњој конференцији за медије, поводом најновијих сазнања о случају „Јовањица“, затражио је да се испита да ли је Предраг Kолувија, власник имања на коме је крајем 2019. године заплењено скоро четири тоне опојне дроге, био спонзор Безбедносно-информативне агенције (БИА). Алексић је најпре изјавио да би требало саслушати Мирка Шкера, који је у тренутку хапшења Kолувије био шеф центра БИА за град Београд, те да се испита да ли је тачно да се власник „Јовањице“ позивао на њега приликом привођења.

Алексић је и раније говорио о сазнањима које се тичу „Јовањице“, а на данашњој конферекцији изјавио је да је неспорно утврђено током претходног периода да је „Јовањица“ државни пројекат.




„То да је „Јовањица“ државни пројакат, мислим да то није спорно. Ја ћу поново позвати председника Србије Александра Вучића, а који је на РТС-у говорио да је спреман да одговара на питања било кога из опозиције везаних за „Јовањицу“. Ја сам спреман, само нека каже термин“, рекао је Алексић.

Он је потом изнео најновија сазнања у вези са „Јовањицом“, рекавши да је на седници Савета за безбедност, на којој су Вучић и шеф БИА Братислав Гашић најавили обрачун с мафијом, био и Мирко Шкеро, који се доводи у везу са оптуженим Предрагом Kолувијом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Александар Вучић и шеф БИА Братислав Гашић, када су најавили обрачун с мафијом, требало је да крену управо од БИА. Један од људи који се доводи у везу са „Јовањицом“ био је на колегијуму БИА, Мирко Шкеро. Председник државе није кренуо од БИА, па ћу поставити неколико питања председнику: Да ли је Kолувија, у тренутку хапшења, писао поруке и звао Мирка Шкера, који је тада био шеф центра БИА за град Београд? Да ли се позивао на њега и која је улога Шкера? Ухапшени припадник БИА Александар Тошић је тврдио да га је на имање послао управо Мирко Шкеро, као њихов надређени у БИА“, рекао је Алексић и додао:

Прочитајте још:  Скандал у Хрватској: Каменован аутобус у којем су били навијачи Никшића




„Да ли је он тај који је требало да заустави цурење информација, а како су у групи, коју су назвали „Савет за безедност“ писали припадници служби за безбедност Србије, а који су штитили Предрага Kолувију и производњу марихуане. У тој групи су написали: „Медији су сада најважнији, да не оде вест о хапшењу, војне службе и БИА могу то да зауставе“, написао је Радован Бојовић, припадник МУП. Да ли се то односило управо на Мирка Шкера и да ли је он био тај који је требало то даље да заустави“, рекао је Алексић.

Он је потом истакао и да је Kолувија опремио два центра БИА.

„Kако је могуће да је Предраг Kолувија опремио два центра БИА, а да то нису знали Мирко Шкеро и Братислав Гашић? Да ли су они били упознати са тиме ко је Предраг Kолувија и откуд он у клубу спонзора Безбедносно-информативне агенције?“, рекао је политичар и додао:




„Поставља се питање зашто Шкеро није саслушан, ко га штити? Да ли је Мирко Шкеро први на списку који треба да се нађе у оптужници „Јовањицу 3″, ако јесте – сигурно није једини. Да ли он мост који води до врха државе и до врха политичких структура који су били укључени у овај случај“, рекао је он.

Он је потом упитао да ли је директор БИА Гашић способан да брине о безбедности грађана Србије, ако се овакве ствари дешавају у Безбедносно-информативног агенцији.

„Где је његова одговорност? Хоће ли да сноси неку одговорност, пошто је у афери хеликоптер није било?“, упитао је Алексић и додао:

Прочитајте још:  Ђилас: Град Београд даје 18 милиона евра за сајт, да ли сте ви нормални?

„Случај „Јовањица“ неће стати док се не открију политички налогодавци из врха државе. У овом моменту знамо ко су били произвођачи, ко је био прстен заштите, остају још само они главни, а то су налогодавци. Можда ових дана, конкретно јуче, ова иницијатива коју покрећу локални одбори Српске напредне странке (СНС) за смену актуелног министра одбране, а министра полиције у тренутку пада Јовањице, имају везе с тим“, рекао је он.

[table id=1 /]



Нова.рс

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ДРЖАВНА БЕЗБЕДНОСТ НА НИВОУ! Осуђивани нарко дилер опремио два центра тајне службе?!

  1. Pa lepo je kad kupujemo nepriznavanje kosova, od onih koji su ga za pare i priznali. Nemože od krušika, nemože od jovanjice, od mmf kredita sigurno neće moći. Da li cilj opravdava sredstva? Da li zavisi od sredstva ili zavisi od cilja? Ili zavisi od principa?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *