ПИСМО КОМПАНИЈИ ИКЕА СРБИЈА У ИМЕ ВЕРНИКА И ПОРОДИЧНЕ И ТРАДИЦИОНАЛНЕ СРБИЈЕ!

3

ИКЕА (Фото: Epa, David Chang)

Поштовани,
У име великог броја породичних организација и верујућих грађана који су се обратили САВЕЗУ ПРАВОСЛАВНИХ ЖЕНА желимо да вам изнесемо у њихово и своје име следеће:

– Вашом јавном кампањом коју сте отпочели 17.маја под слоганом „Љубав живи и изван четири зида“ на Међународни дан борбе против хомофобије, бифобије и трансфобије, сте повредили верска и морална осећања већине грађана Србије, хришћанске и муслиманске вероисповести и извршили дискриминацију нас породичних, традиционалних грађана. Показали сте да нас не поштујете, да смо за вас грађани нижег реда, тиме што нисте јавно обележили ничим 15.мај – УН Међународни дан породице а још мање изостанком јавне кампање ИКЕА Србија којом би показали да се залажете и за традиционалне породичне вредности, за коју се залаже 90% Србије.

– Вашом кампањом „Љубав живи и изван четири зида“ промовишете све супротно ономе што су наше традиционалне вредности и морал у Србији. Та јавна политика слободне, истополне љубави, трансродности, која се вешто и снажно заступа као водећа политика и нова нормалност, су за нас промовисање неморала и наметање нечега што се коси са традиционалним, верским и моралним вредностима већине грађана Србије а ЛГБТ+ политика и ЛГБТ+особе се стављају у повлашћен положај, чиме се врши дискриминација нас породичних људи и верника.



– Ми породични, традиционални и верујући грађани, немамо ништа против сексуалног опредељења ЛГБТ+ особа јер то је њихов избор, слобода и приватна ствар, као ни против тога да ИКЕА води такву своју ИНТЕРНУ пословну политику запошљавања у Србији, која даје подршку ЛГБТ+ особама али имамо против фаворизовања, јавне промоције и системског наметања тих за нас неморалних вредности. Тражимо од вас јавно извињење породичној, традиционалној већини грађана Србије и верницима свих вероисповести због дискриминације, повреде наших моралних и верских осећања а уколико то изостане, покреће се кампања бојкота компаније ИКЕА.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Данас је Сретење Господње: Срећу се зима и лето, а девојке пазе каквог ће мушкарца срести

– Како поштовање људских права стављате као ваше водеће вредности и са поносом истичете да је ИКЕА Србија иступила са подршком припреми Закона о истополним заједницама, који је против Устава Р.Србије, подсећамо вас да у грађанска права спадају и верска права. Стога верујемо да сте по вашој пословној политици омогућили вашим запосленима који су православни хришћани, да не раде недељом јер недеља се сматра светом, скоро међу свим хришћанима и дан је одмора, породичног окупљања и одласка у цркву. Такође и припадницима других вероисповести у складу са њиховим назорима. Уколико нисте, да то у најкраћем року уведете и будете доследни вашој политици поштовања основних људских права у која спадају и верска и сва остала а не само ЛГБТ+.

У очекивању брзог одговора.
Срдачан поздрав,

САВЕЗ ПРАВОСЛАВНИХ ЖЕНА

ИКЕА СРБИЈА ДОО БЕОГРАД
Sara Del Fabbro-директор
Aleksandra Triantafyllidou- директор
Владимир Анђелић-директор

Београд, 20.мај 2021.год

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “ПИСМО КОМПАНИЈИ ИКЕА СРБИЈА У ИМЕ ВЕРНИКА И ПОРОДИЧНЕ И ТРАДИЦИОНАЛНЕ СРБИЈЕ!

  1. Koji je to bedan narod kad njihove zene zbog jalovih muskaraca prave udruzenja sa dzihadista da im prave decu. Ja vala kod tih sodomista necu ici. Prvi su poceli pornografiju, svedski crtaci, prvi su krenuli u rusenje braka i u sva svetogrdja. KAKO radite takvu cete platu od Boga platu dobiti, jadna vam majka !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *