Жена словеначког дипломате умрла после вакцинације

0

Вакцина компаније Џонсон и Џонсон (Фото EPA-EFE/ETIENNE LAURENT)

Словеначки Институт за јавно здравље (НИЈЗ) у сарадњи с белгијским здравственим властима води истрагу о трагичној смрти младе супруге словеначког дипломате у Бриселу, која је након дозе вакцине Џонсон и Џонсон добила венску тромбозу и умрла од можданог удара.

Жена „млађа од 40 година” је пре десетак дана добила дозу америчке вакцине, а прве тешкоће је осетила након неколико дана, преноси Танјуг писање „Вечерњег листа”.

Код младе жене се прво појавила главобоља, нога јој је отекла, а на прегледу код лекара јој је откривена дубока венска тромбоза и одређена терапија, али је након тога у ноћним сатима добила мождани удар и након неколико дана проведених у критичном стању умрла у болници, јавила је словеначка телевизија.




НИЈЗ је покренуо поступак да се утврди да ли су компликације и каснија смрт узрочно повезани с вакцинацијом, односно могућим негативним нуспојавама вакцине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Случај истражује стручни одсек при словеначком министарству здравља, који наглашава да ће добити све важне информације од белгијских власти.

Вакцине Џонсон и Џонсон, као и вакцине Астра Зенеке, у врло ретким случајевима могу да изазову стварање тромба.

[table id=1 /]



Танјуг

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *