“СПРЕМНИ СМО ЗА РАТ” Русија упутила брутално упозорење: Не искључујемо војни одговор!

0

Руска војска (Фото: mil.ru)

Русија не искључује војни одговор на претње суверенитету и територијалном интегритету земље, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев у интервјуу за лист „Руска газета“.

Он је нагласио да се у новој верзији Стратегије националне безбедности говори о жељи за повећањем поверења и стабилности у међународним односима.

– У стратегији се, заједно са тим, примећује легитимност доношења симетричних и асиметричних мера за спречавање непријатељских акција које представљају претњу суверенитету и територијалном интегритету Руске Федерације – изјавио је секретар Савета безбедности.

На питање да прецизира да ли се у том смислу ради о војним акцијама, Патрушев је одговорио да се пре свега подразумевају економске санкције, али је у исто време истакао да је званична Москва спремна да примени војне методе уколико то буде било потребно.

[table id=1 /]

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *