ДА ЛИ СЕ ПЕНЗИОНЕРИ ПРИЈАВЉУЈУ ЗА 3.000 ЗА ВАКЦИНУ? Ово су правила

1
(Фото: В. Веизовић / Васељенска ТВ)

Право на накнаду за вакцинацију имају сви грађани Србије који су се вакцинисали макар једном дозом или су се на сајту Е управе пријавили до 31. маја и вакцинисали се у наредних седам дана.

Грађани се могу пријавити на сајту пми.трезор.гов.рс88, а према Уредби о подстицајним мерама за имунизацију и спречавање и сузбијање заразне болести ЦОВИД-19, за помоћ се могу пријавити сви држављани Републике Србије старији од 16 година.

За накнаду 3.000 динара за вакцинисане је могуће пријавити се до 15. јуна, а одмах након тога креће исплата новца.
Пријава пензионера за 3.000 динара

За ову меру подршке вакцинисаним грађанима пензионери не пријављују, док за лица у Заводу за извршење кривичних санкција пријаву подноси Управа за извршење кривичних санкција, објаснио је министар Синиша Мали.

– Наглашавам да се корисници социјалне помоћи пријављују за 3.000 динара за вакцинисане грађане – истакао је министар.

Од петка, 04. јуна почиње са радом контакт центар за пријаву телефоном, а број ће бити објављен пред почетак његовог рада.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Новости

1 Коментар

  1. Plagijator i idiot, a ministar, povećaj jednom plate i penzije, a ne da lažeš od početka godine. Da li misliš da su penzioneri i zapošljeni mala deca pa ih lažeše svakodnevno. Da li misliš da je bacanje prašine u oči penzionerima i radnicima sa po 30 evra u pola godini i vakcinisanim 3000 dinara da su povećane plate i penzije . Ne, to nije povećanje već zamajavanje. Takođe vaša izmišljotina bajkolaži da smo ekonomski šampioni Evrope. Da, možda smo šampioni po krađi, nepoštovanje vaših zakona sa vaše strane. Plate kod nas su na dnu Evrope, 25% stanovništva vam je na ivici bede, a skoro milion gladuje i žeđuje svakodnevno. Ovo vam pokazuje da se manete lažima, i onako će glasaju gladni, jadni za vas. Zaludeli ste ih uz pomoć MMF. Vaš porast PDV za 6%, svedeno na evra po glavi stanovniku (naš oko 7000 evra po stanovniku) je minorno i ostajemo i dalje na dnu Evrope. Poređenja radi u namačkoj BDP po glavi stanovnika je iznad 50.000 evra, e lažovi gde će vam duša.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.