ВОДЕЋИ АМЕРИЧКИ ЕПИДЕМИОЛОГ ЛАГАО ЈАВНОСТ: Фаучи подржао ношење маски, иако је у приватним мејловима тврдио да нису ефикасне!

1

(Фото Бета/АП)

Епидемиолог и професор на Универзитету Станфорд рекао је у петак да је кредибилитет др. Ентонија Фаучија “у потпуности пукао” након што су открића из његових мејлова показала преокрет на тему ношења маски како би се спречио корону.

„Мислим да је свуда пропагирао маске“, рекао је Џај Батачарија, професор медицине са Станфорда, за Инграхам Енгл. „Постоје е-адресе које можете пронаћи у ризници е-адреса које су објављене тамо где је признао да је вирус аеросолизован – па маске од тканине које људи препоручују, нису нарочито ефикасне против аеросолизованих вируса”.

„Заиста не разумем његов став и његов одговор апсолутно није имао смисла“, рекао је он.

Мноштво Фаучијевих мејлова објављено је ове недеље путем захтева по Закону о слободи информација, који укључују фебруарски мејл у којој је саветовао некога да не носи маску на аеродрому.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Маске су заиста за заражене људе како би их спречиле да шире заразу на људе који нису заражени, уместо да заштите незаражене људе од заразе. Типична маска коју купујете у апотеци заправо није ефикасна у спречавању вируса, који је довољно мали да прође кроз материјал “, рекао је у једном од мејлова које је добио Базфид Њуз. “Међутим, то би могло донети благу корист у спречавању грубих капљица ако вас неко кашље или кихне. Не препоручујем вам да носите маску, посебно јер идете на локацију са малим ризиком.”

Фаучи и други стручњаци су касније преокренули своје ставове, а маске су постале уобичајене у већем делу Америке током 2020. и до 2021. Фаучи се бранио, рекавши да се његов став променио како се наука мењала.

Прочитајте још:  ЦНН као симбол деградације и пропадања америчке државе




„Да смо тада знали да се знатна количина преноси асимптоматски , када бисмо тада знали да подаци показују да маске изван болничког окружења заиста раде кад то тада нисмо знали, наравно да би то људи урадили, то је тако очигледно “, рекао је на Си-Ен-Ен-у.

Али Батачариа је био скептичан, рекавши да чињенице нису промениле значај.

„Да, требало би да се предомислите када се наука промени, која је то наука која се променила уверила га да су маске најефикаснији начин?“ упитао је он.

„Директор ЦДЦ-а Роберт Редфелд рекао је да су маске ефикасније од вакцина и да му др Фаучи није противречио када је др Скот Атлас рекао да је то бесмислица, што је и било“, рекао је.

„Мислим да је његов кредибилитет у потпуности умањен“, додао је.

Фаучи се суочава са све већим притиском републиканаца, посебно откако су објављени мејлови, а неки из Представничког дома и Сената позивају га да поднесе оставку или да буде отпуштен. Али Бела кућа је одбацила критике и стала уз доктора, а Бајден је рекао да је у петак “врло верује” Фаучију.

[table id=1 /]



Курир

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ВОДЕЋИ АМЕРИЧКИ ЕПИДЕМИОЛОГ ЛАГАО ЈАВНОСТ: Фаучи подржао ношење маски, иако је у приватним мејловима тврдио да нису ефикасне!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *