КНЕЖЕВИЋ: Кривокапић нас је преварио

1

Здравко Кривокапић

Свако ко није спреман да учествује у демонтажи Ђукановићеве политичко-криминалне хоботнице треба да се повуче и уступи место онима којима је изборна воља грађана светиња.

„Црна Гора је 30. августа прошле године већински гласала за промене, а све су прилике да су досадашњи домети Здравка Кривокапића такви да је право питање је ли до промена уопште дошло. Народ не може морално потонути, може само власт. А на народу је да одлучи да ли ће такву власт спасавати или је пустити да потоне на дно”, каже у разговору за „Политику” Милан Кнежевић, председник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта (ДФ) и председник скупштинског Одбора за безбедност и одбрану, коментаришући најновија дешавања у вези с одлуком премијера да одложи потписивање Темељеног уговора са Српском православном црквом и захтевима који су се чули из дела владајућег блока, којем припада и Кнежевићева странка, да се постави питање сврсисходности опстанка ове коалиционе владе.

Да ли ће ДФ покренути питање смене премијера уколико не потпише Темељни уговор и прихвати реконструкцију владе?

Реконструкција или избор нове владе су неке од опција за излазак из кризе. Народ очекује одговорност и испуњење обећања која смо дали грађанима. Свако ко није спреман да учествује у демонтажи Ђукановићеве политичко-криминалне хоботнице треба да се повуче и уступи место онима којима је изборна воља грађана светиња.

Премијер је, испред Храма Христовог васкрсења у Подгорици, од митрополита Јоаникија затражио опрост.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Здравко Кривокапић јесте затражио опрост од митрополита Јоаникија, али је следећег дана изјавио да би био недостојан као премијер и човек да је потписао Темељни уговор са Српском православном црквом у Београду. Толико контрадикторности за мање од двадесет четири часа најбоље говори о премијеровом профилу. И све ово су само побројане чињенице јер се суздржавам од било каквих политичких квалификација у овом тренутку. Уосталом, грађани се сваког дана уверавају ко је доследан у одбрани Тројчинданске заклетве, а ко је доследан у својој недоследности.

Прочитајте још:  ХАЈКА НЕ ЈЕЊАВА: „Хероје Халијарда“ нијесу гледали, али све су видјели, српски медији ћуте!

Какви су односи у владајућем блоку, јер је очито да остали из власти, Демократе и УРА, нису за промене као ви?

Демократски фронт од почетка позива на разговор и премијера и колеге из парламентарне већине. Међутим, Здравко Кривокапић у широком луку заобилази скупштину и разговор на озбиљне друштвено-политичке теме. Зашто је то тако, питање је за њега, мада се неки одговори већ назиру. Ми се ни са ким нисмо ни свађали, тако да нема потребе ни са ким да се миримо. Али без обзира на то што смо као најјачи конституент парламентарне већине брутално преварени од стране Здравка Кривокапића, никад нисмо бежали од разговора. Е сад, то што неко тешко подноси разговор и суочавање с истином одавно није наш проблем. Ми смо ту због народа и тако ће и бити, без обзира на све уцене и притиске које трпимо.

Ко су нови кадрови у Кривокапићевој влади?




Влада Здравка Кривокапића изгледа ће бити позната по значајном броју кадрова који су 30. августа гласали за Демократску партију социјалиста, а сад заузимају неке од најодговорнијих функција у држави. И, што је тек парадоксално, оптужују нас да доприносимо повратку Мила Ђукановића, за кога су они гласали на парламентарним изборима у августу прошле године. То може само у Црној Гори. Зато и не чуди оваква располућеност у влади која више подсећа на неке психолошке трилере у којима су главни јунаци подвојене личности, него што личи на озбиљну извршну власт која има обавезе према грађанима.

Сребреница и тамошњи злочин су од стране опозиције поново искоришћени за дневнополитичке, али и изборно-партијске обрачуне у Црној Гори. Бошњачка и албанска странка захтевале су да црногорски парламент поново усвоји резолуцију којом се забрањује негирање геноцида у Сребреници, ви сте се успротивили.

Прочитајте још:  Ако гинемо и нестајемо боље да гинемо као неко други него као СРБИ!

Као Србин из Црне Горе спреман сам да осудим сваки злочин који је почињен у име српског народа, али бих волео да се једном неко сети и осуди геноцид у Јасеновцу или континуирани геноцид у херцеговачким јамама НДХ. Било би људски, поштено и цивилизовано да неко осуди злочин и прогон 300.000 Срба у акцијама „Бљесак” и „Олуја”, масакр у Братунцу или злочине над Србима и Црногорцима на Косову и Метохији. Зато бих волео да (Дритан) Абазовић и сви остали који отварају ове теме макар једном помену невине српске жртве од 1941. до 2021. године, које су најбројније на Балкану. Колико је српски народ био изложен геноциду од 1941. до 2021. право је чудо да више има иједан Србин жив на кугли земаљској. Бавити се Сребреницом након 26 година, и то на начин да се додатно продубљују поделе, то је за Демократски фронт неприхватљиво.

[table id=1 /]



politika

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “КНЕЖЕВИЋ: Кривокапић нас је преварио

  1. ИЗВАН СВОЈЕ СТВАРНОСТИ

    Шта је наша стварност? Наша стварност је оно што нам кажу политичари, уколико се нису умствено занели. Богами пракса показује да се заносе телом, делом и мозгом. Ми смо, по њиховим (не)научним детаљним истраживањима и личним налазима. Да нам причају небулозе, причају без престанка, првисмо надриекономисти у Европи, плате и пензије, у сновима, су у врху региона и шире. Докле? До краја света Код нас у првом политичком плану испливавају особе из другог плана. Њихов задатак је да зевају, климају главом, аплаудирањем оберучки, шлихтање без престанка, на јаве и у сну. Добра страна власти је што пензионере враћа у детињство – стално им прича бајколажи.

    ♣ Малом криминалцу скидају главу, а великом своју капу.
    ♣ Најбоље профитира криминал ког држава организује и штити.
    ♣ Корона вирус је социјализована. Увела квоту умрлих како не би преоптеретила број гробних места.
    ♣ Комунални отпад бацамо на депонију, а политички у скупштину или дипломатију.
    ♣ Толико је надри пластична хирургија напредовала, да након операције ни најрођенији вас неће препознати.
    ♣ Сваки ухапшени полицијске лисице дочека увек оберучке.
    ♣ У процесу приватизације најдаље је стигла приватизација власти.
    ♣ Птице најбоље певају у шуми, а вође у “шуми” народа. Замајавају себе и слушаоце.
    ♣ Када би се политичари прекомандовали у певаче, слушали би само једну песму, песму вође.
    ♣ Пензионери најмање певају. Да, њихов миљеник не пева, већ им говори бајке.
    ♣ Птице лете крилима, а човек својим мислима.
    ♣ Још нам недостаје закон о сексистичком злостављању међу животињама.
    ♣ О нашим стварностима увек нешто чујемо на телевизијама блиским властима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *