АKБ донела одлуку: Да се споран закон у целости повуче из јавне расправе

0
Протест адвоката

Скупштина Адвокатске коморе Београда донела је одлуку да се споран Нацрт закона о изменама и допунама Закона о парничном поступку у целости повуче из јавне расправе, саопштио је вечерас Управни одбор те коморе.

Управни одбор је навео да се АKБ ограђује од данашњег саопштења Управног одбора Адвокатске коморе Србије (АKС) како у погледу навода везаних за садржину Споразума између Министарства правде и АKС од 4. јуна, тако и од става Управног одбора АKС да протест дели адвокатуру.
Kако се наводи, АKБ се ограђује и од тврдње Управног одбора АKС да је суштина протеста адвоката Србије против спорног Нацрта закона о изменама и допунама Закона о парничном поступку, заправо обична борба за власт на будућим коморским изборима.

„Уместо да уједини адвокатуру у овим тешким тренуцима, Управни одбор АKС након истека мандата покушава да дезинформише адвокате Србије и унесе раздор у њихове редове“, наводи се у саопштењу Управног одбора АKБ.

Управни одбор АKС саопштио је да је потписивањем Споразума између АKС и Министарства отклоњен разлог за организовање протеста и обесмишљен захтев за повлачење Нацрта закона, уз оцену да организовање даљих протеста против спорног Нацрта нема више никакве везе са самим текстом нацрта и борбом за права грађана, већ су у функцији борбе за власт у коморским органима.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!ФоНет

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.