АKБ донела одлуку: Да се споран закон у целости повуче из јавне расправе

0

Протест адвоката

Скупштина Адвокатске коморе Београда донела је одлуку да се споран Нацрт закона о изменама и допунама Закона о парничном поступку у целости повуче из јавне расправе, саопштио је вечерас Управни одбор те коморе.

Управни одбор је навео да се АKБ ограђује од данашњег саопштења Управног одбора Адвокатске коморе Србије (АKС) како у погледу навода везаних за садржину Споразума између Министарства правде и АKС од 4. јуна, тако и од става Управног одбора АKС да протест дели адвокатуру.




Kако се наводи, АKБ се ограђује и од тврдње Управног одбора АKС да је суштина протеста адвоката Србије против спорног Нацрта закона о изменама и допунама Закона о парничном поступку, заправо обична борба за власт на будућим коморским изборима.

„Уместо да уједини адвокатуру у овим тешким тренуцима, Управни одбор АKС након истека мандата покушава да дезинформише адвокате Србије и унесе раздор у њихове редове“, наводи се у саопштењу Управног одбора АKБ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Управни одбор АKС саопштио је да је потписивањем Споразума између АKС и Министарства отклоњен разлог за организовање протеста и обесмишљен захтев за повлачење Нацрта закона, уз оцену да организовање даљих протеста против спорног Нацрта нема више никакве везе са самим текстом нацрта и борбом за права грађана, већ су у функцији борбе за власт у коморским органима.

[table id=1 /]



ФоНет

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *