Ђедино духовно чедо: „Иако сам верник, решио сам да штитим државу“

2
Здравко Кривокапић. (Фото: Влада ЦГ)

Премијер Црне Горе Здравко Kривокапић изјавио је да је послао српском патријарху Порфирију писмо у којем наводи ставове Црне Горе у вези са Темељним уговором.

„Постоје најмање два члана која су спорна и један део преамбуле“, рекао је премијер црногорском порталу Вијести.

На питање који су чланови спорни Kривокапић је казао: „Један се односио на верске празнике који су били у директном сукобу са Законом о верским празницима у Црној Гори“ и појаснио да је то подразумевало да „имамо већи број вјерских празника него што је законом предвиђено при чему су дефинисана три нова празника која би требала да се славе у Црној Гори – Свети Сава, Свети Петар Цетињски и Свети Василије Острошки“.

Додао је да је споран и члан 7, део који се тиче тог једног дела неусклађености, а тиче се имовинских питања и који је предвиђао додатно преиспитивање елемената који још нису катастарски уписани.

На констатацију новинара да је неприродно да се Темељни уговор бави имовинским питањима, Kривокапић је казао да је због тога природно да се преиспитује.

„Ми смо то уочили и наравно, пошто је моја обавеза да штитим државу, без обзира што сам ја вјерник, одлучио сам да заштитим државу“, рекао је Kривокапић.

Б92

2 Коментара

  1. Штити државу … еј лопове ти штитиш лопове.
    А што кажеш да си верник, лажеш јер мислим
    да се незнаш се ни прекрстити а сигуран сам
    да ниси ни крштен, јадо јадни.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.