Малезијска полиција користи топлотне дронове да проверава температуру људима из ваздуха

0
дрон

дрон(Фото: Пиксибај)

Малезијска полиција користи дронове који у најновијем примеру контроле популације због коронавируса могу да провере температуруса висине од 20 метара изнад земље.

Беспилотне летелице упозоравају власти ако неко има високу температуру емитујући црвено светло, наводи Бернама, малезијска државна новинска агенција.

„Малезијска полиција раније је упозорила да ће дроновима применити ранија ограничења путовања, а службеници у неким областима такође су изјавили да ће обавити изненадне кућне посете како би били сигурни да људи поштују правила“, преноси Гардиjан.

Бројни су претходни примери када су власти примениле технологију надзорних беспилотних летелица како би се спровела ЦОВИД-19 правила.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Власти у Шпанији користиле су беспилотне летелице за надзор како би се увериле да се људи који посећују плаже придржавају прописа о социјалноj дистанци.

У Бриселу, у Белгији, полиција је дроновима опремљеним звучницима заповедала људима да „остану код куће“.

У Аустралији су скупље беспилотне летелице коришћене за хватање људи који не носе маске, док су такође скенирали возила која су била паркирана на удаљености већој од 5 км од куће њиховог власника.

У Великој Британији критиковане су власти због употребе беспилотних летелица за надзор како би пратили шетаче паса у удаљеним областима и како би проверили да ли су пешачили предалеко од куће.

Превод: Васељенска

Извор: Summit News

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *