Ко су главни играчи „дубоке цркве“ у СПЦ?

0
Слободан Стојичевић

Слободан Стојичевић, правник, писац и преводилац, говори о својој новој књизи „Хибридни рат против Српске Православне Цркве“. У овој књизи аутор даје основе ратова „нове генерације“ (мрежни, информациони, психолошки, когнитивни, кибер и т.д.) који када се комбинују дају хибридни рат.

Аутор говори о стратешким поставкама хибридног рата против СПЦ, о главним правцима напада и о члановима клира који су манипулисани за потребе америчких агресора. Три су главна правца напада: Артемије, Православни Богословски Факултет (ПБФ) и Епархија Захумско-херцеговачка.

За потребе хибридног рата се користе најновја научна достигнућа из разних научних области (психологије, информатике и т.д.).
На пример против бившег владике Артемија су коришћена достигнућа предиктивне аналитике на основу којих су велике своте из Америке „инвестиране“ у Артемија. За „рад“ са ПБФ су коришћене државне невладине организације (посебно Фондација Конрад Аденауер) које су „инвестирале“ велике своте у преко 130 активности (летовања, семинара, конференција,…) са младим богословима који су касније узнапредовали до високих позиција у Цркви и на ПБФ.

Нарочито је објашњен термин „ДУБОКА ЦРКВА“ који се први пут појављује. Дубока црква је аналог Дубоке државе унутар СПЦ и изграђивана је већ преко двадесет година.

Књигу можете наручити на телефон 063 102 28 55. (1000 динара – бесплатна достава)

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.