Билчик: „Словенско братство” не помаже Србији на европском путу

1

(Министарство одбране)

Известилац Европског парламента за Србију Владимир Билчик изјавио је да заједничка руско-белоруско-српска војна вежба „Словенско братство” не помаже Србији на европском путу и навео да је за напредак ка чланству у Унији потребна јасна спољнополитичка оријентација.

„Док српска дипломатија тражи подршку ЕУ уочи Међувладине конференције (22. јуна), вест о заједничкој руско-белоруско-српској војној вежби ‘Словенско братство’ није од помоћи. Европска перспектива значи и јасне спољнополитичке изборе, нарочито у данашњој геополитици”, навео је Билчик на Твитеру.

Србија од 8. до 19. јуна учествује на војној вежби „Словенско братство 2021” са Русијом и Белорусијом, на југозападу европског дела Русије.

Земље чланице ЕУ одлучиле су да у јуну не отворе нова поглавља у преговорима са Србијом о чланству, али ће 22. јуна бити одржана међувладина конференција две стране на којој ће бити представљена нова методологија преговора, преноси Бета.

[table id=1 /]

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Билчик: „Словенско братство” не помаже Србији на европском путу

  1. Srpski narod je odlucio jos 1945 godine, kada je sveti Nikolaj Velimirovic napisao 100 pisama nama, svom srpskom narodu, da bezimo od evrope kao djavo od krsta, kao sto su nekad zapadnoevropski narodi bezali od kuge i hrvata !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *