Чему вакцина? – У Израелу се вратили ношењу маски због погоршања ситуације с корона-вирусом

2
Израел

Израел (Фото: пиxабаy.цом)

Министарство здравља Израела је данас, 25. јуна, вратило наредбу о обавезном ношењу заштитних маски у (затвореним) просторијама због повећања броја заражених корона-вирусом, саопштава „Times of Israel“. Ношење маски било је укинуто пре 10 дана односно 15. јуна.

Наредба о обавезном ношењу маски ступила је на снагу данас. Маске се морају носити на местима окупљања људи ван сталног места боравка. Мера се не односи на децу до седам година старости.

Јуче је поновно увођење режима ношења маски најавио Координатор националног програма за борбу против корона-вируса професор Нахман Аш после тога како је дневни прираштај заражених у држави прешао 200 оболелих, први пут у месецу (24. јуна било је регистровано 227 нових случајева).




Израел је, такође, поново одложио отварање уласка у земљу страним туристима, до 1. августа. У почетку се претпостављало, да ће се границе за њих отворити већ почетком маја. Затим, крајем јуна, тај датум је померен на 1. јул. Осим тога, заменик Министра спољних послова Русије Јевгеније Иванов саопштио је о почетку преговора између Москве и Тел-Авива по поводу признавања руских сертификата о вакцинацији и накнадног отварања (путног) правца за грађане Русије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

По подацима Универзитета „Џон Хопкинс“, Израел се налази на 32-ом месту у свету по броју регистрованих, од почетка епидемије, случајева корона-вируса (840 522) од којих је 6 429 – са смртним исходом. Од почетка вакцинације бар једну дозу вакцине примило је 10,6 милиона Израелаца а у потпуности је вакцинисано 5.1 милин житеља државе која има нешто више од 9 милина становника.

Прочитајте још:  Нови начин тестирања на Ковид-19 у Русији - без одласка лекару

[table id=1 /]



Извор: https://www.vedomosti.ru/

Превео са руског за “Борбу за веру”: Д.В.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Чему вакцина? – У Израелу се вратили ношењу маски због погоршања ситуације с корона-вирусом

  1. Значи да све ово што су примили као вакцину није вакцина. А тако су се хвалили бројем вакцинисаних, ма најбоља реклама за Фајзер вакцину. Ето што ти је вирус – појма нема да си вакцинисан па те зарази.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *