Злочини ватиканске квази цркве

1
папа

Папа Фрања (Фото ЕПА)

Премијер Канаде Џастин Трудо изјавио је данас да је питао папу Фрању да дође у ову северноамеричку земљу и извини се у име католичке цркве због улоге коју је имала у интернатима за децу староседелаца након што је откривено близу 1.000 остатака тела у две масовне гробнице.

„Разговарао сам директно са папом Фрањом да му назначим колико је битно да, не само да упути извињење, него да дође на канадско тло и извини се Канађанима староседеоцима. Знам да вођство католичке цркве активно ради на наредним корацима”, рекао је Трудо новинарима, пренео је Ројтерс.



Организација староседелаца Канаде Cowessess First Nation у четвртак је саопштила да је откривен 751 необележен гроб у срушеном интернату Маривал у канадској провинцији Саскачуан, јавља Танјуг.

Група староседелаца објавила је то само неколико недеља након што је откриће остатака 215 тела уздрмало државу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У тај интернатски школски систем, који је постојао између 1831. и 1996. године, било је укључено око 150.000 деце староседелаца која су била одузета од својих родитеља и предата хришћанским школама ради асимилације.

[table id=1 /]



Извор: Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Злочини ватиканске квази цркве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *