Kарневал на српски начин обориће све рекорде: Постављени чамци на Дрини, све спремно за најмасовнију регату

0

Дринска регата (Фото: Јутјуб)

Гледајући број пријављених учесника и пловила за спуст надамо се да ће бројка из претходних година бити оборена и да ће се на реци наћи преко 20.000 љубитеља сплаварења и незаборавног провода – каже Синиша Спасојевић, из ТО “Тара-Дрина”

Уколико имате чамац или сплав, спремни сте да учествујете у правом карневалу на води и то на српски начин. У Бајиној Башти све је спремно за Дринску регату, а љубитељи пловидбе најлепшом српском реком већ постављају своја пловила како би сутра тачно у 11 часова били спремни, када се очекује да зеленом реком крене колона дуга пет километара.

– Ово је празник за све Бајнобаштанце, у овим данима наше место оживи и тада се број становника утростручи. Долазе и страни туристи, али и многи из наше земље, па Бајина Башта постаје мала за све оне који желе да уживају у свим садржајима Дринске регате. Наша је процена да ће за ових пет дана колико манифестација траје проћи преко сто хиљада посетилаца. Kруна манифестације је сам спуст најлепшом српском реком Дрином – рекао је Синиша Спасојевић, из ТО “Тара-Дрина”.




Завршне прирпреме приводе се крају, први чамци су већ постављени и спремни за спуст, али исто тако очекује се да ће на води бити око 1.500 чамаца.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Гледајући број пријављених учесника и пловила за спуст надамо се да ће бројка из претходних година бити оборена и да ће се на реци наћи преко 20.000 љубитеља сплаварења и незаборавног провода. Ми ћемо и ове године прецизно мерити број чамаца на спусту са моста који се налази између Скелана и Бајине Баште. Препорука је да се са чамцима дође дан раније, јер на дан спуста су огромне гужве и на самој деоници којом се долази до Перућца – рекао је Спасојевић.

Прочитајте још:  Брнабићка даје 3 милиона евра за избеглице из Украјине

Организатори се надају да ће манифестација протећи у најбољем реду и без инцидената, као и да ће сви они који заплове приџавати правила.

“Јако нам је битан безбедоносни аспект, имамо добро искуство од претходних година. Повећавамо број чувара, редара, спасилаца али и припрадника жандармерије како би све протекло у најбољем реду. Упознајемо учеснике сваке године о правилима пловидбе и она се допуњавају накнадно како би избегли сваки вид инцидента”, закључио је Синиша.

[table id=1 /]



RINA

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *