Син Шабана Шаулића генерални конзул у Цириху

2
швајцарска, готовина

(Фото: EPA/ALEXANDER BECHER)

Михајло Шаулић, син покојног певача народне музике Шабана Шаулића биће нови генерални конзул Србије у Цириху, сазнаје “Нова”.

Процедура Шаулићевог постављења на место генералног конзула је при крају.

„У Цирих је послата депеша да се тражи резиденција за новог генералног конзула, а то значи да је сама процедура или завршена или је при крају“, открива извор “Нова” из дипломатских кругова.

Овај предлог требало би, како сазнајемо, да прође на некој од наредних седница Владе, јер амбасадоре и генералне конзуле бира Влада.

Kолико је познато, Шаулић до сада нема дипломатско искуство.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




„Михајло Шаулић је био на два састанка у Министарству спољних послова код Николе Селаковића, дошао је с мајком. У биографији стоји да је менаџер и то је све“, каже саговорник нашег листа.

Одлука да Шаулић оде у Цирих је скандалозна.

„У конзулате иду конзуларци, посебно тамо где имамо велику дијаспору, што је овде случај. То подразумева много административног посла, нема никаквих политичких или билатералних послова, јер у Швајцарској имамо амбасаду. Људи у МСП су љути јер Шаулић није човек из куће“, каже извор “Нове”.

И раније позиције на којима је био Михајло Шаулић везивале су се за политичке контакте, углавном његовог оца.




Kако се раније писало, он је завршио економију на Бекингенском универзитету у Лондону, а како је сам тврдио, бавио се маркетингом у Италији.

Године 2008. постао је саветник за односе са медијима у Министарству инфраструктуре, на чијем челу је био Милутин Мркоњић, а када је у септембру 2013. године Мркоњић престао да буде министар, и Шаулић јуниор је остао без посла.

Прочитајте још:  Преко деце врше промену свести србском народу

Шаулић млађи од 1. марта 2017. године био је на позицији трећег саветника директорке ПИО фонда Драгане Kалиновић, чије се име и раније кроз медије провлачило и повезивало са расипањем новца. Његова плата у ПИО фонду била је 93.000 динара, а медији су писали да му је управо Милутин Мркоњић помогао да се запосли.

Сада одлази на далеко плаћеније место, а осим тога питање је и шта га је препоручило. У пракси се ретко дешава да неко без дипломатског искуства одмах постане “број 1” у неком од дипломатско-конзуларних представништава. Тиме се и другима у Министарству спољних послова шаље лоша порука, али и земљи домаћину.

[table id=1 /]



Војислав Милованчевић / Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Син Шабана Шаулића генерални конзул у Цириху

  1. Ајде људи, човек има лепо име и презиме. И ту је напредак.

    То што је конзул, није фгрка. Битно је да је брат циганин.
    =Остало ће урадити србска дубока држава. то зна и Михајло наш, и Швајцарска и свако ко ради у србији. нама требају дипломати чије главе не лете, а такви постоје. Михајло наш, Брнабићка, то су само неки Бајдени србске дипломатије.

    И не серите више. Осим ако то није део посла, бацања прашине у очи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *